Під час оформлення фінансової державної допомоги для внутрішньо переміщених осіб у деяких громадян виникають питання щодо виплат для всієї сім'ї у випадках, коли деякі її члени не проживають на підконтрольній території інформую портал ukrainianwall.com.

У зв'язку з цим у Мінреінтеграції націлені на затвердження єдиної форми акта про склад сім'ї для справедливого нарахування таких виплат. Про це повідомляється у телеграм-каналі Мінреінтеграції.

На щотижневому засіданні Координаційного штабу з питань ВПО, де головувала Віце-прем'єр-міністр Ірина Верещук, було порушено питання щодо обліку документів про склад сім'ї при нарахуванні грошової допомоги для внутрішньо переміщених осіб.

Зокрема, йшлося про те, що на гарячу лінію Мінреінтеграції надходять дзвінки зі скаргами від внутрішньо переміщених громадян, у яких зазначається, що при прийомі документів на нарахування виплат не беруть до уваги акти обстеження складу сім'ї.

За словами Ірини Верещук, навіть у тих випадках, коли члени сімей переселенців не проживають з ними, внутрішньо переміщені особи мають отримувати справедливі фінансові нарахування, які їм мають виплачувати згідно із законом.

"Люди повинні отримувати належні їм виплати ВПО, навіть якщо члени їхніх сімей не проживають разом з ними на підконтрольній території", - зазначила Віце-прем'єр-міністр Ірина Верещук.

Популярные статьи сейчас

Соль, ножи и не только: какие приметы говорят о том, что в дом постучится беда

Вам захочется пить ее прямо из тарелки: рецепт вкуснейшей подливы для котлет, в которую вы влюбитесь

Капуста и даже кофе: как необычно и красиво покрасить яйца на Пасху

Просто глаз не отвести: как покрасить яйца на Пасху при помощи красного вина

Показать еще

Зазначається, що цей акт обстеження складу сім'ї можуть видати ОСББ, керуючі будинки чи інші комунальні підприємства. Справа в тому, що зараз форма цієї довідки довільна, але вона має бути затверджена, наприклад, місцевою владою.

Наприкінці засідання Координаційного штабу Ірина Верещук розпорядилася напрацювати єдину форму відповідної довідки, яку прийматимуть в управліннях соціального захисту.