Вже на цих вихідних Україна переходить на літній час

У ніч з суботи, 27 березня на неділю, 28 березня українцям необхідно буде перевести стрілки годинника на годину вперед у зв'язку з переходом на літній час. Це передбачено постановою уряду "про порядок обчислення часу на території України".

Перехід на літній час відбудеться 28 березня о 03:00 за київським часом. Для цього достатньо перевести годинникову стрілку на одну годину вперед. Власники сучасних електронних пристроїв, таких як смартфони, ноутбуки, смарт-годинники та інші, можуть спати спокійно. Дані пристрої перейдуть на новий часовий пояс самостійно, якщо тільки попередньо не була відключена функція автоматичної звірки часового поясу.

Власникам механічних або електронних годинників, які не мають такої функції доведеться врахувати зміну часу. Оскільки стрілки годинника переводяться на годину вперед, то і спати прийдеться на годину менше, тому існує проспати роботу.

Варто відзначити, що українці переводять стрілки годинника двічі на рік. На літній час перехід здійснюється в останню неділю березня, а на зимовий в останню неділю жовтня.

Цілком можливо, що дане переведення годинників стане останнім оскільки у Верховній Раді ініціювали перехід на літній і зимовий час. 3 березня відповідний законопроєкт підтримали 277 парламентарів. На думку лікарів деякі люди важко переносять переведення стрілок, тому в Раді вважають, що законопроєкт спрямований на захист здоров'я громадян. Однак прийняти його так і не встигли: 19 березня Верховна Рада відправила законопроєкт на доопрацювання до другого читання.

Раніше портал Hyser повідомляв, що в Україні почали вводити спецпропуски для проїзду в громадському транспорті.

Популярні новини зараз

Ви закохаєтеся в цю страву: рецепт вінегрету в лаваші з додаванням квасолі

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Два "огірка" в один ріт: Леся Нікітюк злила "хмільне" відео про вибрики найближчого чоловіка

Показати ще

Також портал Hyser інформував, що президент Володимир Зеленський підписав суворий закон.

Крім того портал Hyser писав, що Володимир Зеленський змінив умови перетину кордону України. Громадян інших країн будуть пропускати за відбитками пальців.