У разі, якщо ситуація з COVID-19 почне виходити з-під контролю уряд не виключає повну зупинку транспорту в Україні.

В ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив що, зупинити транспорт в Україні можуть окремим рішенням уряду, пише "Апостроф".

"Головне, щоб не було колапсу медичної системи, це основний показник. Зараз дуже важливо дотримуватися карантинних обмежень", - сказав він.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов, фото: Twitter

Глава МОЗ каже, що в даний час, дійсно, обговорюється введення локдауну, але разом з тим потрібно розуміти, що країна повинна балансувати між епідеміологією і життям країни, бізнесом.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов також не виключає введення загальнонаціонального локдауну в разі погіршення епідеміологічної ситуації в Україні.

Популярні новини зараз

Був главою уряду: кращого друга Путіна розстріляли прямо біля його лімузина.

Пенсіонерів попередили: гроші на картку тепер отримають не всі

Навіть "смужку" показала: відома українська блогерка похвалилася "дорослими фото"

Показати ще

За словами Олексія Данилова в березні 2020 року питання введення локдауна обговорювалось на засіданні РНБО. Він зазначив, що найближчим часом планується провести спецзасідання з COVID-19. Секретар РНБО зазначив, що обговорюватися буде не тільки коронавірус, а й економіка країни та інше.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов, фото: obovsem.org

Нагадаємо, що у найближчі тижні в нашій країні очікується пік епідемії COVID-19. Відповідну заяву зробив голова Комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький, спираючись на прогнози Національної академії наук і Міністерства охорони здоров'я.

Вчені Національної академії наук вважають, що пік третьої хвилі припаде на перші тижні квітня. МОЗ ж вважає, що це відбудеться в середині наступного місяця.

Раніше Hyser писав про те, що багато українців побоюються того, що в країні в черговий раз введуть загальнонаціональний локдаун.

Також Hyser повідомляв, що клінічні випробування проходять ще 80 нових вакцин від коронавірусу.

Нагадаємо, що МОЗ уточнило, де можна ходити без масок в "червоній" зоні.