Президент Володимир Зеленський у жорсткій формі звернувся до політичних кіл України

Про те, що тільки за минулий тиждень наша країна отримала 215 000 доз медичного антикоронавірусного препарату від виробника "Sinovac Biotech" з Китаю, а наступне постачання, всупереч заявам протидійних сил, можуть бути здійснені вже у квітні цього року, повідомляє пресслужба ОП.

За словами глави держави, підписаним контрактом передбачається постачання майже 2 мільйонів доз вакцини. Крім країни виробника, препарат від "Sinovac" застосовують як засіб вакцинації в 18 країнах. Наприклад, в Туреччині щеплення зробили Патріарху Варфоломію та Президенту Ердогану. Також, індійським "CoviShield" зроблено практично 50 мільйонів вакцинацій як в Європі, так і в Індії, що має свідчити про визнання її якості, безпеки та ефективності.

Не забув згадати Володимир Зеленський і темпи вакцинації в нашій країні. Він вважає, що в Україні показники далекі від ідеальних, однак, з подібними проблемами зіткнулися і в країнах ЄС. У нашому уряді невпинно продовжують роботу, в надії на успішне виконання планів вакцинації, але для цього важливо не тільки забезпечити населення необхідною кількістю доз препарату, але і підготувати суспільство до глобальної вакцинації.

Затримка в постачанні обумовлюється ще й тим, що в Індії обмежили вивезення вакцини, але наш уряд сподівається на те, що ліміти на відправи будуть переглянуті. Президент України заявив, що на позитивне рішення уряду Індії, яке важливе для відновлення експорту, негативно впливають публічні коментарі деяких лідерів політичних сил, які раптово почали кампанію з компрометування не тільки індійського лікарського засобу, але і всього процесу масової вакцинації.

На думку гаранта Конституції, ці політичні діячі, через надію на миттєву Популярність, втратили контроль, і їм вже абсолютно байдуже, що від їх висловів, що стосуються вакцини від коронавірусу, щодня можуть вмирати громадяни України.

Популярні новини зараз

Ви закохаєтеся в цю страву: рецепт вінегрету в лаваші з додаванням квасолі

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Показати ще

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що Дмитро Разумков анонсував не одне, а два позачергових засідання ВРУ.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що Леонід Кравчук заявив про наближення активної фази у збройному конфлікті на сході України.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що за відсутність Криму і Донбасу на картах України, передбачені величезні штрафи.