В Україні отримують все більшу популярність система добровільних недержавних накопичень.

Так, в Україні пенсійна система отримує все більше нововведень. Цього разу стало відомо про те, скільки українців вже користуються системою добровільних пенсійних накопичень. Виявляється, що їх вже близько 1 мільйона.

Про це сказала міністр соціальної політики України Марина Лазебна під час онлайн-презентації нової аналітичної довідки ООН Про соціальний захист в Україні, з фокусом на пенсії, трансляція проходила в Фейсбуці.

«У 2003 році була в Україні введена, тобто були прийняті закони, трирівнева пенсійна система. Солідарна, яка є сьогодні в країні, вона працює, накопичувальна, другий рівень, не впроваджена в країні, працює тільки добровільний рівень. І знову ж таки, через недостатню увагу влади до цього рівня ми маємо те, що сьогодні добровільними накопиченнями користується лише 9% від кількості застрахованих осіб.тобто приблизно 1000000. Це дуже мало і це також недоробки влади, недостатня увага влади до розвитку добровільних накопичень", - розповіла Лазебна.

При цьому вона зазначила, що зараз недостатнє фінансування Пенсійного фонду і кожен раз це стає великою проблемою. Тому що гроші все одно потрібно виплачувати. Але в будь-якому випадку уряд працює над тим, щоб вирішити це. Пенсії щорічно збільшуються і тому є надія на те, що все налагодиться. Крім того в Україні також збільшується і заробітна плата.

При цьому Лазебна нагадала, багато пенсіонерів отримують виплати менше трьох тисяч гривень. І це реально проблема, яку треба вирішувати.

Популярні новини зараз

Як "Олком" реалізує товари за готівку: журналісти розповіли про схеми податкових "ухилянтів"

Огірки виростуть солодкими і хрусткими: як правильно посадити насіння, не зіпсувавши їх

Пенсіонерів попередили: гроші на картку тепер отримають не всі

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

Показати ще

Раніше Hyser писав про те, що Рада придумала в'язниці для тих, хто приховує заробітки.

Також писали, що селянам розповіли, як зняти виплати з картки без банкомату.

Нагадаємо, що українцям показали, як не потрапити до реєстру боржників за комуналку.