Ніхто не заперечуватиме, що практично кожен потрапляв у ситуацію, коли людина лягає спати, і раптом починається дощ. Не страшно якщо він маленький, але якщо дощ ллє "як із відра", то жахливий, як страшний сон, барабанний дріб по відливу не дасть спокійно заснути нікому. Виявляється, вирішення цієї актуальної проблеми вже є.

Часто буває так, що після ремонту вікно змонтовано ідеально, але сам відлив зроблений трохи непродумано або неякісно. У цих випадках кожен дощ проходить у власників житла в нервовій і напруженій обстановці. Ще б пак, гучний гуркіт крапель не дає заснути або займатися своїми справами. При цьому вікно доводиться щільно закривати, щоб хоч якось знизити шум у квартирі.

Головною причиною шумності сучасних відливів є його маленька товщина металу. Так, якщо старі радянські оцинковані відливи мали товщину 0,9 мм, то сучасні біленькі відливи з покриттям поліестер – 0,4-0,5 мм.

Причини, через які гримлять відливи при дощі:

  • Металева смужка відливу зроблена трохи тонше, ніж належить через економію будівельників.
  • Відлив трохи довше, ніж належить, і сильно виступає за краї вікна. Це прорахунок архітектора або компанії із встановлення вікон.
  • Відлив погано закріплений і під ним мало монтажної піни, від удару відлив видає гучний звук. Це неякісно виконана робота з монтажу вікна.
  • Відсутність відливів та козирків зверху, тоді вода стікає потоками прямо на вікно та відлив.

Варіанти рішень:

Щоб дощ не стукав по відливу, найчастіше використовується накладка, що шумогасить. Це еластичний подібно до гуми матеріал, що володіє магнітною властивістю, завдяки магнітному порошку, який забезпечує якісне кріплення на поверхню відливу. Якщо відлив неметалевий, наприклад, ПВХ, то в такому випадку накладка кріпиться завдяки клейовій основі.

Популярні новини зараз

Від цього запаху облизуватимуться навіть сусіди: рецепт молодої картоплі, запеченої в пакеті з паприкою та цибулею

Старовинна українська закуска: рецепт сала в розсолі, яке закривається у банку

Назвали "дівчинкою за викликом": як виглядає дочка Івана Урганта. Але схожа на хлопчика

Показати ще

Спробувати відлив потрясти, щоб зрозуміти, чи він надійно закріплений. Заповнити пустоту під ним монтажною піною.

Під час дощу поспостерігати за краплями на відливі і дізнатися про найгучніше місце, частіше весь відлив гримить через попадання води на зовсім невелику ділянку.

Якщо відлив дуже довгий і це є причиною шуму, можна спробувати відрізати зовнішній край.

Підкласти на відлив або підклеїти під нього будь-який матеріал, що знижує рівень шуму та вібрації - шматок гуми або поліуретану або промазати міцною мастикою.

Ще один варіант позбутися шуму під час дощу – замінити відлив на спеціальний пластиковий або з полімерним покриттям. Це значно знизить рівень шуму.

Зазначимо, що іноді трапляються дуже цікаві вирішення проблеми. Наприклад, на одному з фото з Мережі можна побачити, як господарі однієї з квартир наклеїли на відлив ковролін, що, крім зниження шуму від відпливу в кімнаті, знімає проблему відскоку крапель у скло та його забруднення. А ще на знімках зустрічаються наклеєні пластикові "газони", що так само "вбиває двох зайців": шум від дощу та забруднення склопакетів від крапель, що відскакують біля відливу з мінімальним ухилом.

Читайте також:

Цей спосіб точно працює: як утеплити вікна за допомогою всім відомої плівки

У будинку стане набагато затишніше: як правильно утеплити вікна до приходу серйозних холодів

Зробіть це вже зараз: як перевести вікна в зимовий режим, щоб позбавитися протягів