25 жовтня міжконтинентальну балістичну ракету "Ярс" було запущено з випробувального космодрому Плесецьк по полігону Кура на Камчатці. Запуск ракети став частиною навчань Збройних Сил Росії щодо завдання масованого ядерного удару у відповідь у відповідь на ядерну атаку противника.

Про це пише «focus»

Пуски ракет здійснено з мобільного наземного ракетного комплексу "Ярс" РВСН, а ракети "Синева" - з атомного підводного човна стратегічного призначення Північного флоту "Тула".

У навчаннях взяли участь два стратегічні ракетоносці далекого радіусу дії Ту-95МС. Ці навчання наголошують на серйозності підготовки російських Збройних Сил до різних непередбачуваних обставин, включаючи ядерний конфлікт.

Президент України Володимир Зеленський раніше попереджав, що президент Росії Володимир Путін збільшує ядерну загрозу і очікується, що до кінця року їх стане ще більше.

Він вважає, що подібні загрози демонструють слабкість Росії, особливо коли дипломатичні та бойові дії не дають бажаних результатів.

Популярні новини зараз

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Раптово спалилися. У мережі розповіли, з ким живе і ділить ложе Діма Білан

Показати ще

Американський історик Тімоті Снайдер зазначив, що хоча постійні ядерні загрози Росії спочатку були ефективними для створення страху на ранніх етапах повномасштабного вторгнення в Україну, згодом ці загрози почали втрачати своє значення.

Міжнародна спільнота вже звикла до російського брязкання ядерною зброєю, і це не утримує Україну чи її союзників від спротиву російській агресії.

Читайте також:

Тепер пустять не до кожного вагона: Укрзалізниця змінила правила проїзду. Будьте готові залишитись на вокзалі

Повторить долю Пригожина? У Росії показали, як Шойгу здійснює останній рейс на гелікоптері

Стартував важливий семінар Держекоінспекції з вирішення екологічних проблем