Квашена капуста - це популярна страва, яка користується коханням у багатьох країнах світу. Воно відрізняється насиченим смаком та ароматом, а також корисними властивостями.

Докладніше про те, що потрібно додати в квашену капусту, щоб вона була ще соковитішою і хрусткішою, читайте в нашому матеріалі.

Навіть досвідчені господині можуть не знати, що до розсолу для квашеної капусти можна додати мед. Це простий і ефективний спосіб зробити страву ще смачнішою та кориснішою.

Щоб приготувати квашену капусту з медом, вам знадобиться:

  • 3 кг капусти
  • 500 г моркви
  • 2 ст. л. меду
  • 800 мл води
  • 2 ст. л. солі

Приготування:

  1. Капусту і моркву нашаткуйте.
  2. Моркву можна натерти на великій тертці чи нарізати тонкими брусочками.
  3. Капусту та моркву розімніть руками, щоб вони пустили сік.
  4. Закип'ятіть воду і розчиніть у ній сіль.
  5. Остудіть воду і додайте до неї мед.
  6. Перемішайте розсіл з капустою та морквою.
  7. Перекладіть капусту в банку або інший відповідний посуд.
  8. Закрийте посуд кришкою і залиште капусту кваситися у темному місці за кімнатної температури на 3-5 днів.

Як мед впливає на смак та властивості квашеної капусти

Популярні новини зараз

Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

Мед надає квашеній капусті більш солодкого та пікантного смаку. Крім того, він покращує її корисні властивості.

Мед містить вітаміни, мінерали та інші корисні речовини, які зміцнюють імунітет, покращують травлення та сприяють зниженню ваги.

Також мед має антибактеріальні властивості, тому він допомагає запобігти псуванню квашеної капусти.

Поради щодо приготування квашеної капусти з медом

  • Для приготування квашеної капусти з медом найкраще використовувати капусту пізніх сортів. Вона соковитіша і містить більше вітамінів.
  • Якщо ви хочете, щоб капуста вийшла м'якшою, можете додати в розсіл трохи цукру.
  • Щоб капуста не закисла, не залишайте її в темному місці понад 5 днів.

Читайте також:

Таке захочеться готувати щодня: рецепт ситної яєчні по-грузинськи з особливим секретом

Раніше таку смакоту робили у сільській печі: рецепт найсмачніших пельменів із заварного тіста.

На другий день нічого не залишиться: рецепт ніжного заливного пирога з сирно-маковим кремом