На упаковці розчинної кави часто можна знайти рекомендацію про те, що в процесі приготування напою необхідно використовувати не кип'яток, а гарячу воду температурою 80-90℃. Щоправда, мало хто на це звертає увагу та дарма.
Так, вчені з'ясували, чому не можна заливати окропом каву. Виявляється, використання кип'ятку небажано через те, що він посилює смак і запах штучних компонентів – ароматизаторів та підсолоджувачів.
Таким чином, температура води при приготуванні кави відіграє дуже важливу роль: і дуже гаряча і кімнатна температура впливає на смак напою.
Експерти стверджують, що каву не можна заливати окропом, температура якого 100 С, оскільки він дуже погано впливає на смак.
Ідеальна температура для приготування смачної заварної кави – 90-95 С.
Якщо ж ви хочете смачно приготувати розчинну каву, потрібно покласти в чашку потрібну кількість кави, додати одну столову ложку холодної або трохи теплої води і перемішати, далі влити гарячу воду.
Картопля буде свіжою до півроку: як правильно зберігати продукт
Гороскоп на завтра, 30 травня: потужне злиття Меркурій-Сонце дасть шанс здійснити мрію
Знижки на штрафи від ТЦК: як "ухилянтам" заощадити 50% через програму
Катя Репяхова похвалилася розкішним відпочинком із сином, поки українців бомбять ракетами: "10 тисяч доларів за тиждень"
Шкідлива звичка, яка гробить здоров'я: названі продукти, з якими не можна вживати каву
Секрет, про який знають не всі: навіщо в каву таємно кладуть шматочок яєчної шкаралупи
І не лише чай чи кава: які продукти не можна вживати з молоком
Допоможуть три ложки кави: що потрібно зробити, щоб волосся перестало випадати