Іноді буває, що при варінні яєць їхню шкаралупу дуже складно зняти, і це може стати справжньою проблемою.

Багато хто вважає, що чим ближче яйця до кінця терміну придатності, тим важче їх очищати. Однак є цікавий спосіб, який допомагає впоратися із цим завданням, і він пов'язаний із використанням звичайної кулінарної солі.

Ось як ви можете покращити процес: візьміть свіжоварені яйця і помістіть їх у каструлю.

Залийте їх холодною водою так, щоб вони повністю занурилися в рідину. Поставте каструлю у спокої та залиште яйця у воді на 10 хвилин.

Після цього додайте в каструлю столову ложку солі та поставте на вогонь.

Варіть яйця 5 хвилин|мінути| після того, як вода закипить. Після варіння зніміть каструлю з плити та дайте яйцям постояти ще 5 хвилин.

Популярні новини зараз

Картопляні паростки: скарб, який ви викидали даремно, чому досвідчені городники так не роблять

Весна прийшла, а ціни кусаються: скільки коштують помідори та огірки в Україні перед Великоднем

Цибуля розміром з яблуко? Так, це реально - і все завдяки одній ложці простої добавки

Морква здорожчала втричі: чому зниження цін не врятує українських фермерів і що чекатиме надалі

Показати ще

Далі приготуйте суміш із холодної води та столової ложки оцту.

Покладіть яйця в цей розчин і зачекайте ще 5 хвилин. Після такої обробки шкаралупа легко відокремлюється від яйця.

Цей метод, запропонований досвідченими кулінарами, обіцяє спростити процес очищення яєць, особливо якщо у вас були труднощі з цим раніше. Спробуйте цей прийом і, можливо, ви більше не зіткнетеся з проблемами при очищенні варених яєць!

Читайте також: