Здавна цибуля використовується як інгредієнт у багатьох кулінарних стравах по всьому світу. І Україна не є винятком. Саме тому цибуля – це одна з найпопулярніших рослин, яку висаджують та вирощують практично всі дачники та городники у відкритому ґрунті. А щоб вирощування цибулі нікому не здавалося складною справою, потрібно запам'ятати кілька секретів її вирощування.

Отже, цибуля сама по собі культура, яка не боїться холоду. При цьому висаджувати цибулю рекомендується в ті дні, коли середньодобова температура досягне 10 ° вище за нуль. Щоб визначити, актуально вже висадження чи ні, слід пройтися грунтом босоніж - якщо ноги замерзли, потрібно ще почекати, а якщо процес супроводжувався приємними відчуттями - можна занурювати посадковий матеріал у землю.

А щоб, напевно, не помилитися в термінах, рекомендується звернути увагу на сприятливі дати в місячному календарі. Отже, у відкритий ґрунт у березні найкраще висаджувати часник та цибулю в період з 28 по 31 березня.

Важливо!
  • Затягувати із посадкою цибулі не варто, оскільки молоді цибулини не люблять надто теплу землю.

Якщо ж за прогнозом погоди ще прогнозуються заморозки, а цибуля посаджена, необхідно взяти поліетиленову плівку та накривати цибулини плівкою на ніч.

Ділянка для цибулі повинна бути світлою, добре провітрюваною і без застою вологи. Цибуля любить родючий, пухкий ґрунт з нейтральною кислотністю і активно росте при хорошому освітленні та температурі повітря вище +15 °C.

До речі, грамотна сівозміна є дуже важливою умовою гарного врожаю цибулі. Так, добре проростає цибуля у землі після кукурудзи, буряків, помідорів, зернових культур, огірків, квасолі. При цьому не рекомендується садити культуру в тому ж місці, де вона росла минулого року.

Популярні новини зараз

Нарешті дочекалися: українці зможуть отримувати доступні квартири за новою програмою

Доведеться одразу віддати майже 8 тисяч: українських водіїв почали масово штрафувати у Польщі

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Такої смакоти ви точно не куштували: рецепт простих бутербродів з буряковою намазкою та яйцем

Показати ще

Схема посадки цибулі у відкритий ґрунт проста: між рядами має бути близько 20 см, а між самими цибулинами – 15 см. Втикати цибулю в землю рекомендується на глибину близько 1-2 см. Якщо помістити занадто глибоко, це призведе до повільного розвитку та формування цибулини дещо витягнутої форми.

Посадка цибулі

Зазначимо, що цибуля особливо вимоглива до поливу під час формування підземної частини. Так, при нестачі вологи цибуля виросте не солодкою, а гострим, тому що сухих речовин буде накопичуватися більше. Тому в суху погоду грядки цибулі обов'язково потрібно поливати хоча б раз на тиждень.

Гарний урожай цибулі

Як добрива для цибулі підходять суперфосфат, аміачна селітра та калійна сіль.

Читайте також:

Цей аромат зводив з розуму всю Одесу: рецепт картопляно-цибулевої запіканки по-єврейськи

Секрет, про який розповість не кожен: де потрібно посадити цибулю для шикарного врожаю

Як нарізати цибулю, щоб не йшли сльози: секрет, яким користувалися наші бабусі