Японський метод посадки огірків у тирсу, за словами досвідчених агрономів, дає низку переваг, таких як зниження сприйнятливості хвороб та продовження плодоношення.

Для початку виберіть відповідну ємність для посадки огіркових розсади і продезінфікуйте її окропом, щоб усунути можливі хвороботворні мікроорганізми.

Заповніть контейнер тирсою приблизно на чверть. Залийте їх окропом, а коли вони охолонуть, розімніть їх руками до стану дрібної крихти.

Розкладіть насіння огірка через короткі проміжки часу на поверхні тирси. Посипте зверху шаром подрібненої гарячої тирси, щоб покрити її.

Урожай огірків

Після цього накрийте контейнер плівкою або поліетиленом, щоб створити ефект міні-парника. Помістіть контейнер на підвіконня, де він отримуватиме достатньо сонячного світла.

Популярні новини зараз

Коли йти на цвинтар після Великодня, щоб згадати рідних і близьких: важлива дата

У Пентагоні вже розповіли, де Росія завдасть ядерного удару: на цілий рік усе "замерзне"

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

Віщі сни на Великдень: в який день вони здійснюються і як їх тлумачити

Показати ще

Також періодично поливайте насіння, щоб тирса залишалася вологою. Для поливу використовуйте теплу воду, щоб підтримувати ідеальну температуру для проростання насіння.

Як тільки розсада огірків з'явиться і розвинеться, пересадіть їх разом із тирсою на грядку. Тирса продовжуватиме забезпечувати ізоляцію та утримання вологи в грунті, сприяючи здоровому зростанню рослин.

Читайте також:

Баклажани будуть як на підбір: що потрібно додати до лунки, щоб отримати казковий урожай "синеньких"

Полуниця виросте солодше за мед: як її потрібно поливати, щоб зібрати шикарний урожай

Ви збиратимете зелену цибулю оберемками: хитрість, яка допоможе зібрати шикарний урожай