Найближчим часом в Україні припинять регулювати тарифи на "блакитне паливо"

Про те, що вже у квітні цього року уряд більше не контролюватиме тарифи на газ, і компанії-постачальники зможуть встановлювати будь-яку вартість на один кубометр, інформує новинний портал "Оглядач".

Зокрема, чинна на цей час ціна на газ регулюється Кабміном України до закінчення опалювального сезону, і з настанням квітня ціни на енергоносій, швидше за все, значно збільшаться. Варто відзначити, що вплинути на вартість газу може відсутність попиту при значному підвищенні тарифів. У цьому випадку газопостачальні компанії будуть змушені підняти тарифи на новий рівень, щоб компенсувати недобір.

Тарифи на газ. Фото: скріншот YouTube-відео.

Однак, якщо ціна газу на європейських хабах знизиться, то цілком можливо, що вартість одного кубометра залишиться колишньою - 6,99 гривні. Зазвичай, після кінця опалювального сезону, а це квітень і травень, відпускні ціни на газ падають до кінця літа. Втім, поставляють компанії можуть піти на невелику хитрість, і скасувати місячні ціни, встановивши річні тарифи. Таким чином, купуючи літній, дешевий газ, ми будемо оплачувати середньорічну вартість, без урахування здешевлення: річний договір гарантуватиме, що протягом 12 місяців тариф на "блакитне паливо" залишиться незмінним.

Передбачається, що вже з 25 квітня цього року всі постачальники газу почнуть пропонувати клієнтам річні тарифи. Побутові споживачі будуть самостійно вибирати необхідний обсяг газу, і оплачувати його рівними частками щомісяця, що дозволить зрівняти великі витрати в зимовий період з низькими в літньому.

Популярні новини зараз

Огірки виростуть солодкими і хрусткими: як правильно посадити насіння, не зіпсувавши їх

Як приготувати лимонну воду для орхідеї, щоб вона постійно цвіла

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Два "огірка" в один ріт: Леся Нікітюк злила "хмільне" відео про вибрики найближчого чоловіка

Показати ще

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що громадянам України, можливо, надаватимуть державні субсидії, які дозволять забезпечити фінансування доступу до широкосмугового Інтернету.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що в Україні через неврожай та інфляцію рекордно подорожчали основні харчові продукти.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що народні депутати провалили голосування за законопроєкт, що передбачає скасування переходу на літній час.