Президенти України та Росії незабаром можуть провести розмову

Президент України Володимир Зеленський планує провести розмову з главою Російської Федерації Володимиром Путіним. Про це в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" заявив радник керівника офісу президента Олексій Арестович.
За словами Олексія Арестовича прямий контакт Володимира Зеленського і Володимира Путіна не виключається. Він зазначив, що за його відомостями, плани про проведення розмови дійсно є. Також Арестович повідомив, що глава офісу президента Андрій Єрмак проводить переговори з представниками нормандського формату з приводу загострення ситуації на Донбасі 26 березня.
Варто нагадати, що в п'ятницю, 26 березня на Донбас у районі селища шуми бойовики здійснили обстріл позицій українських військових із забороненої Мінськими угодами зброї. В результаті ворожої атаки загинули чотири українських захисники і ще двоє отримали поранення. Разом з тим противник порушив режим тиші, який раніше був введений на цій території. На думку військових експертів такі дії російської сторони слід розглядати як грубу провокацію. У зв'язку з різким загостренням на передовій, глава держави Володимир Зеленський і керівник ВП Андрій Єрмак провели термінові консультації з керівництвом країн "нормандської четвірки".
До слова, раніше військові експерти прогнозували погіршення ситуації на Донбасі. На їхню думку, на сьогоднішній день у Кремля практично немає причин, щоб не" піднімати ставки", тому РФ може піти в повномасштабний наступ, особливо на сході.
Раніше портал Hyser писав, що експерт попередив про повномасштабний наступ Росії. Кремль може ввести війська в Україну під виглядом миротворців.