Авокадо – дуже поживний фрукт, тому важливо правильно його вибирати та очищати від шкірки, щоб повною мірою насолодитися його корисними властивостями.

Як часто є авокадо:

Дієтологи рекомендують з'їдати по одному авокадо на день або можна з'їсти половину. Додайте його у свої страви, салати або насолоджуйтесь ним окремо. Пам'ятайте, що помірність має вирішальне значення, навіть якщо йдеться про здорову їжу.

Як вибрати авокадо:

У більшості магазинів ви знайдете два найпоширеніші сорти авокадо:

Світло-зелені авокадо: вони мають бути довгастими, з гладкою шкіркою і не надто м'якими. Щоб перевірити стиглість, акуратно струсіть авокадо. Якщо камінь усередині постукує, отже, він дозрів; інакше дайте йому дозріти.

Популярні новини зараз

Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців

Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули

Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

Показати ще

Авокадо Хасс: темно-зелені, з нерівною шкіркою. Вони менші за розміром, але однаково поживні. Щоб перевірити їхню стиглість, акуратно натисніть на авокадо пальцями; воно має бути трохи м'яким. Також переконайтеся, що хвостик авокадо легко відокремлюється. М'якуш під хвостиком має бути зеленим, а не коричневим, що вказує на стиглість.

Як очистити авокадо:

Вимийте авокадо, щоб видалити бруд та залишки.

Розріжте його вздовж, обережно розрізаючи насіння усередині.

Поверніть дві половинки на 90 градусів, розділивши їх. Це дозволить оголити насіння, яке можна буде легко видалити.

Видаліть насіння ножем або ложкою.

Зніміть шкірку ножем або пальцями, оголюючи кремово-зелену м'якоть усередині.

Читайте також:

Небезпека зростає: синоптик Діденко попередила українців

Журналісти засікли бізнесмена Павла Фукса у Лондоні: він навіть не зняв зі свого Range Rover харківські номери

Його називають "Осінній король": рецепт медового пирога з грушами та корицею