Прогноз погоди на жовтень 2023 року в Україні вказує, що температура буде нижчою, ніж у вересні, із середнім діапазоном 7-13 градусів Цельсія (і до -5 градусів у Карпатах). Хоча перша половина жовтня очікується теплою та сухою, у другій половині місяця очікується значне зниження температури через циклон. До кінця місяця у північних регіонах можуть настати заморозки, але снігопад малоймовірний, за винятком Карпат.

Про це пише "glavred", посилаючись на прогноз Укргідрометцентру.

У Західній Україні в першій половині місяця настане золота осінь, за якою піде зниження температури з можливістю випадання снігу. Проте вже до кінця місяця бабине літо повернеться.

У північних регіонах буде два тижні сухої та теплої погоди, перш ніж циклон принесе різке зниження температури та можливий снігопад. Настане бабине літо.

У Центральній Україні, особливо у Вінницькій області, у першій половині жовтня буде тепла та сонячна погода. Після цього настане похолодання, але без значного снігопаду, а наприкінці місяця повернеться бабине літо.

На сході України перша половина жовтня також буде теплою, після чого піде зниження температури та можливий мокрий сніг. Наприкінці місяця очікується коротке бабине літо.

Популярні новини зараз

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Вже тоді крали: з якоїсь американської машини повністю скопіювали "Волгу". Фото

Старовинний український рецепт: готуємо кукурудзяну кашу з грибною підсмажкою

Показати ще

У південних регіонах, зокрема у Криму, жовтень буде відносно теплим, температура повітря буде близько +26-28 градусів тепла. Більшу частину місяця очікується бабине літо з деякими дощовими днями.

Загалом, хоча друга половина жовтня може принести похолодання і навіть сніг у деяких регіонах, прогнозується, що бабине літо повернеться, що забезпечить м'якіші погодні умови наприкінці місяця.

Читайте також:

На такому можна і картоплю перевозити, і компанією на рибалку їздити: умілець зробив усюдихід із Іж-2715 "каблук"

Його любив увесь світ: не стало зірки "Гаррі Поттера". Все сталося зненацька

Таке розмітять і дорослі, і діти: рецепт чудового курячого філе в морквяному клярі