РФ зробила паузу в обстрілі Києва. І справді, повітряна тривога в Києві востаннє звучала 2 жовтня. Окупанти вже давно не атакували столицю України. Військовий експерт полковник запасу Олег Жданов вважає, що на це є кілька причин.

По-перше, на думку Жданова, РФ могла перейти на більш пріоритетні цілі, оскільки окупанти розуміють, що ППО столиці їм не пробити.

"Вони (окупанти, - ред.) виконують завдання з пріоритету. Вони розуміють, що в Києві не пробити повітряну оборону – скільки спроб було і все марно. Тому вони перейшли на більш пріоритетні для них завдання, а саме руйнування портової інфраструктури та зерносховищ для того, щоб унеможливити постачання зернових та інших вантажів з України", – сказав військовий експерт у коментарі сайту ТСН .

Друга причина паузи в повітряних атаках може бути в тому, що ворог чекає на похолодання і накопичує ракети.

"Сьогодні погода більш-менш тепла, це по-перше. По-друге, швидше за все, судячи з того, що не застосовуються ракети, вони накопичують необхідну кількість, щоб потім здійснювати більш менш масовані ракетні удари, а не невеликі групові", – припустив Жданов.

"Я думаю, що вони просто накопичують. Різні цифри були. Мінімально, що вони 50 ракет на місяць можуть виробляти, звучала цифра до 100 ракет на місяць. Три місяці - 300 ракет. Це три-чотири масовані удари. Я думаю, що саме з накопиченням ракет пов'язано те, що вони взагалі не використовують їх. Можливо, дрони вони також накопичують, а частину випускають за пріоритетними завданнями. Пріоритетне завдання – зернова угода. Росія все ж таки хоче довести, що вона здатна зупинити нашу зернову угоду", – зазначив Жданів.

Читайте також:

Путін може остаточно зірватися і вдарити країнами Балтії: що розповів експерт

Все сталося зненацька: не стало відомого українського актора, який перейшов на бік Путіна

Стан дуже важкий: у британській розвідці розповіли про самопочуття Путіна.

Останні судоми Путіна: новий пекельний обстріл чергового українського села. Знову жалоба у сім'ях