Ось рецепт заготівлі калини на зиму. Цей препарат чудово зберігає вітаміни калини без необхідності варіння, що робить його корисним при застуді та профілактиці захворювань.
Для першого методу знадобиться:
2 кг калини.
1,3 л цукру.
Чотири банки по 0,5 літри.
Для другого методу:
Чому ваша морква росте кривою і кошлатою і як це виправити
Залишився місяць літа: одна справа для кожного знаку Зодіаку, щоб не шкодувати про цей сезон
Притулки зачиняються: що чекає на українських біженців у Польщі з листопада
Виглядає незвично: Audi вирішила змінити дизайн логотипу
2,2 кг цілих ягід калини.
0,5 л цукру.
Одна 3-літрова банка.
Перший метод:
Вимийте калину і відокремте ягоди від гілочок. Для цього рецепту потрібні лише ягоди.
Усі ягоди розімніть за допомогою блендера або кухонного комбайна.
Протираємо пюре з калини через сито. Це допомагає зберегти максимальну кількість вітамінів.
Ретельно перемішайте цукор з соком калини, що вийшов.
Підготовлену калину розлийте по стерилізованих банках.
Закрийте банки кришками та зберігайте їх у прохолодному місці.
Другий метод:
Ягоди калини моєму і даємо їм трохи обсохнути.
На дно банки помістіть столову ложку цукру, потім один шар ягід калини глибиною приблизно 1,5 сантиметра.
Додайте ще дві столові ложки цукру та повторіть процес нашарування з калиною.
Періодично обережно струшуйте банку, щоб забезпечити рівномірний розподіл калини та цукру. Повторюйте ці шари, доки банку не заповниться.
Зберігайте підготовлену калину у прохолодному місці.
Ці два методи пропонують способи заготувати та зберегти калину на зиму, яка може стати цінним джерелом вітамінів та корисним доповненням до вашого раціону для профілактики застуди.
Читайте також:
Коли чекатиме подорожчання яєць і скільки коштуватиме один десяток: що кажуть експерти
Для серця і не тільки: чим корисне гарбузове насіння для вашого організму
Забудьте цей неприємний звук: як швидко позбутися скрипу взуття