Побити м'ясо, не створюючи безладу та шуму, дійсно можливо, якщо скористатися деякими простими прийомами.
Щоб запобігти розбризкуванню:
Заверніть м'ясо в харчову плівку, щоб запобігти бризкам. Обов'язково використовуйте міцну харчову плівку, щоб вона не порвалася. Потім почніть відбивати м'ясо.
А можете покласти м'ясо в морозильну камеру на кілька хвилин. Злегка підморожене м'ясо легше різати та відбивати без бризок.
Щоб зменшити шум:
Помістіть великий кухонний рушник під дошку. Складіть рушник у 3–4 шари та покладіть під дошку. Рушник поглине більшу частину шуму, що виникає під час збивання м'яса.
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
Це мають зробити всі клієнти ПриватБанку до 1 грудня 2024 року: що потрібно встигнути
Масштабне позбавлення пенсій у грудні: ПФУ поставив жорсткі вимоги
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
Інший підхід - покласти рушник (складений шарами) під обробну дошку і покласти зверху ще один рушник. Загорніть м'ясо в харчову плівку і покладіть верхній рушник на дошці. Цей метод практично унеможливлює шум.
Якщо у вас немає молотка для м'яса, ви можете використати такі альтернативи:
Використовуйте великий кухонний ніж із тупою стороною. Акуратно відбийте м'ясо, постукуючи по ньому у різних напрямках. Переверніть м'ясо та повторіть процес.
Для відбивання м'яса можна використати перевернуту скляну пляшку. Будьте обережні під час відбивання більш жорсткого м'яса, наприклад яловичини, оскільки пляшка може розбитися.
Оберніть шейкер (картоплем'ялку) харчовою плівкою і відбивайте нею м'ясо.
Вибір відповідної поверхні:
При відбиванні м'яса краще не використовувати дерев'яні дошки, так як вони мають властивість вбирати вологу, у тому числі м'ясний сік. Це може призвести до більш сухого м'яса.
Щоб цього уникнути, перед початком роботи змочіть дерев'яну дошку водою. Дошка вбере вологу та не витягне сік м'яса.
Ці методи та інструменти повинні допомогти вам приготувати м'ясні страви з мінімальним безладом та шумом.
Читайте також:
Церковне свято 24 жовтня: не пригнічуйте свої емоції, інакше бути бідою