Зберігання вершкового масла без охолодження - цікава тема, особливо коли йдеться про домашнє вершкове масло. Хоча ідеальний сніданок часто включає в себе хрумкі французькі тости з багету з вершковим маслом, що тане, виникає питання: чи завжди зберігати масло в холодильнику?
Відповідь залежить від сорту олії. Домашню олію, виготовлену зі свіжих непастеризованих вершків або молока, слід зберігати в холодильнику. При кімнатній температурі може швидко зіпсуватися через активного розвитку бактерій з його поверхні.
Однак продукти, які продаються в магазинах під виглядом вершкового масла, зазвичай виготовляються з пастеризованого молока, що робить їх більш стійкими до зростання мікробів. Зберігання купленого в магазині вершкового масла при кімнатній температурі може бути прийнятним, оскільки воно знижує ризик псування.
Це особливо актуально для продуктів з низьким вмістом білка та вуглеводів, оскільки ці компоненти можуть служити їжею для бактерій та плісняви, пояснює дієтолог та експерт з безпеки харчових продуктів Брі Белл.
Для тих, хто цікавиться, як зберігати масло без холодильника протягом тривалого періоду, є цікавий метод, який використовується у Франції з 19 століття і залишається актуальним до сьогодні.
Французька маслянка складається з кришки з олією та підносу з підсоленою водою. Занурюючи масло в підсолену воду, ви можете зменшити вплив на нього кисню, що допомагає запобігти окисленню.
На дорогах - зачистка: у Києві почали блокувати машини та виписувати штрафи
Чи отримають пенсіонери виплати у квітні-2025: у ПФУ зробили заяву для українців
Ведучий "Говорить вся країна" Олексій Суханов невиліковно хворий: "Все, кранти"
При регулярній заміні води олію можна зберігати таким чином близько місяця.
Цей метод може бути варіантом збереження свіжого масла при кімнатній температурі без необхідності охолодження, а також збереження його смаку і текстури.
Якщо ви не використовуєте французьку маслю, вершкове масло не можна зберігати при кімнатній температурі більше 7 днів, так як воно може гірчити і псуватися.
Читайте також:
Так роблять італійці: що додати в каструлю, щоб макарони ніколи не злипалися
Результат відчується відразу: для чого багато господинь кладуть звичайну фольгу під батареї
Ви дуже ризикуєте: чому в жодному разі не можна кип'ятити воду вдруге