Після збирання врожаю багато господинь роблять заготовки на зиму. Солоні огірки, якщо їх правильно приготувати, радуватимуть хрустким смаком цілий рік. Однак деякі інгредієнти при засолюванні можуть зіпсувати закуску, зробивши її водянистою та каламутною. Досвідчені домогосподарки підказали, які помилки точно не варто робити при засолюванні огірків.

Докладніше про те, через яку помилку солоні огірки в банках стануть каламутними й рідкими, читайте в нашому матеріалі.

Неправильна сіль

Для засолювання огірків найкраще використовувати звичайну кухонну сіль. Екзотичні види солі, такі як йодована чи морська, можуть надати закусці неприємного присмаку. Також не варто додавати оцет в розсіл, якщо ви не хочете отримати занадто гострі огірки.

Листя та кора дуба

Листя і кора дуба традиційно використовуються для засолювання огірків, щоб надати їм фортеці. Однак у деяких випадках вони можуть зіпсувати смак закуски, додавши їй гіркоти. Найкраще використовувати інші спеції, наприклад, листя хрону, смородини чи вишні.

Популярні новини зараз

Польща зібралася перекрити кордон із Україною

Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством

Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

Показати ще

Надмірна кількість часнику

Часник – це традиційна приправа для солоних огірків. Однак якщо додати його занадто багато, закуска може стати водянистою та каламутною. На трилітрову банку достатньо додати 4-5 зубчиків часнику.

Інші корисні поради

  • Для засолювання краще використовувати свіжі огірки невеликого розміру.
  • Перед засолюванням огірки потрібно ретельно вимити й замочити у холодній воді на кілька годин.
  • Розсіл для засолювання огірків потрібно приготувати заздалегідь, щоб він встиг охолонути.
  • Засолені огірки потрібно зберігати у прохолодному місці.

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете приготувати смачні та хрумкі солоні огірки, які радуватимуть вас весь рік.

Читайте також:

Це потрібно знати, щоб не отруїтися: як довго можна зберігати домашню консервацію

Банку може раптово луснути: чи потрібно насправді перевертати консервацію

І не потрібно жодних банок: як швидко зробити малосольні огірки у пакеті. Виходять хрусткими