Безперечною прикрасою і, одночасно, предметом гордості багатьох садівників, є здорові та рясно родючі ягідні чагарники. Восени, коли вся природа готується до зимового відпочинку, ці рослини потребують підживлення. При цьому смородині приділяється особлива увага.

І правда, своєчасна і повноцінна турбота допоможе восени смородині зміцнити кореневу систему і забезпечити високий урожай в наступному сезоні. Підгодовувати кущі смородини рекомендується наприкінці жовтня або ж на початку листопада.

Як правило, в листопаді прийнято використовувати відповідні промислові добрива. Вони допоможуть швидко і якісно наситити смородину необхідними їй елементами.

Найчастіше прийнято використовувати суперфосфат. На одну рослину беруть по тридцять грамів. Можна вибрати фосфоритне борошно. У такому разі кількість засобу збільшуємо на десять грамів.

Але не тільки у фосфорі відчуває потребу смородина: важливо не забувати про калій.

Як правило, перевага віддається калімагнезії: на одну рослину можна брати всього двадцять грамів препарату.

Популярні новини зараз

Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай

Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг

Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

Показати ще

А ще восени можна підживити смородину картопляним лушпинням. Його треба розкидати навколо кущів, а потім прикрити шаром тирси чи перегною. Це дозволить підживити ґрунт, зберегти вологу навколо кущів, а ще дасть можливість запобігти зростанню бур’янів.

Читайте також:

Встигніть зробити це до кінця листопада: чим потрібно підгодувати смородину, щоб ягоди були розміром з вишню

Не забудьте зробити це у листопаді: чим потрібно полити смородину, щоб захистити її від хвороб та шкідників

Будете навіть банку вилизувати: рецепт маринованого часнику з червоною смородиною. Таку смакоту неможливо купити у супермаркеті

"Королева ночі": рецепт ніжного варення із чорної смородини з додаванням шоколаду. Такого ви не куштували