Фітофтороз, що характеризується темними плямами на листі картоплі, становить загрозу не тільки для листя рослини, але і для бульб.

Щоб зібрана картопля залишалася здоровою під час зберігання, дотримуйтесь цієї простої процедури для знищення патогенних грибків:

Приготуйте 1% настій.

Виберіть цибулю або часник і заваріть настій із водою.

Цей настій послужить захисним розчином від фітофторозу.

Обробка бульб.

Популярні новини зараз

Урожай буде найбільшим серед сусідів: які 3 дерева потрібно висадити у листопаді і як правильно це зробити

Усі проблеми вирішаться до початку 2025 року: з якими знаками Зодіаку 2024 попрощається успіхом

Вигадав суїцид, бо було нудно: українець вирішив оригінально запросити поліцію на чай

Тіна Кароль не змогла обійтися без Світлани Лободи на концерті: "Хто така?.. Краще співатиму"

Показати ще

Нанесіть 1%-ний настій на свіжозібрану картоплю з пульверизатора.

Дайте обробленій картоплі добре просохнути.

Рекомендації щодо зберігання.

Використовуйте фітонциди часнику та цибулі.

Фітонциди, присутні у часнику та цибулі, ефективні проти хвороботворних грибів.

Оброблена картопля, негостинна до фітофторозу, готова до зберігання.

Прохолодне темне зберігання протягом 21 дня.

Помістіть оброблену картоплю у прохолодне темне місце на 21 день.

Забезпечте достатню вентиляцію у складських приміщеннях, наприклад, у підвалі чи підвалі.

Регулярний огляд.

Періодично оглядайте картопля, що зберігається, протягом усього періоду зберігання.

Негайно утилізуйте всі гнилі бульби, щоб запобігти поширенню інфекції.

Обробіток землі.

Післязбиральна обробка ґрунту.

Після збирання картоплі обробіть ґрунт, щоб усунути залишки фітофторозу.

Патогенні гриби можуть зберігатися у ґрунті, і превентивне лікування запобігає їх реактивації.

Важливі нотатки.

Фітофторозні гриби здатні витримувати низькі температури та активізуватися за сприятливих умов.

Щодня, виграний у захисті від фітофторозу, означає, за оцінками, щоденне збільшення в 30 грамів картоплі з куща.

Включивши цю просту, але ефективну процедуру у свою післязбиральну процедуру, ви зможете захистити врожай картоплі від фітофторозу та забезпечити його тривале зберігання без ризику гниття бульб. Регулярна пильність та профілактичні заходи сприяють загальному здоров'ю вашого врожаю картоплі.

Читайте також:

Багато хто робить це щодня: чому насправді не рекомендується пити каву з молоком

Як за допомогою звичайного аркуша паперу зрозуміти, що з мотором у вашому авто щось не так

Ви здивуєтеся своєї зовнішності: названо 8 продуктів для вічної молодості