Почистити сковороду від стійкого нагару часто дуже складно. У такій ситуації залишається тільки одне – вдатися до «бабусиних» методик. Одна така, якраз, є на озброєнні.
Виявляється, звичайна гірчиця є не тільки смачною приправою до страви, а й потужним способом протистояння жирному нальоту. Для цього потрібно засипати гірчичним порошком розпечену сковороду, з якої заздалегідь злили розплавлений жир.
Для очищення сковороди від застарілого нагару та жиру знадобиться сода, гірчичний порошок, силікатний клей, вода, кілька роздільних тар для подальшого змішування та приготування. Весь процес займе близько години за умови, що все необхідне для роботи було підготовлене заздалегідь. Отже, ось що треба зробити.
Спочатку беремо половину піали гірчичного порошку, половину склянки соди та зовсім трохи силікатного клею. Змішуємо в чистій тарі спочатку гірчицю та соду і добре перемішуємо. Потім набираємо в окрему тару воду і додаємо туди всі інгредієнти разом. Найкраще змішувати у великому відрі чи каструлі.
Далі тару з водою та сумішшю нагріваємо до стану кипіння, опустивши туди проблемну сковорідку. "Варимо" сковорідку протягом 30-45, рідше 60 хвилин. Процес не швидкий, проте лише за цей час сода та гірчичний порошок зможуть за допомогою окропу послабити нагар. Після «варіння» витягаємо предмет посуду і починаємо його «драпати» за допомогою жорсткої губки з використанням миючого засобу. Жир та нагар повинні будуть злазити самі.
Як позбутися тарганів на кухні та в квартирі: народні хитрощі, які перевірені роками