Зварити яйце - це легко, але очистити його без проблем - це вже завдання складніше. Багато кулінарів використовують різні хитрощі, щоб полегшити процес: додають сіль у воду, остуджують продукт у льоду, купують виключно яйця старих курок, вважаючи, що шкаралупа від них краще відлітає. Проте ці методи не дають гарантованого результату.
Докладніше про те, як за допомогою простої хитрості відварити яйця, щоб шкаралупа сама облізла, читайте в нашому матеріалі.
Однак є один перевірений спосіб, який знають лише шеф-кухарі в елітних ресторанах. Саме цей метод дозволить вам зварити яйця так, що шкаралупа відлетить без проблем.
Що потрібно зробити:
- Візьміть необхідну кількість яєць для варіння та невеликий ківш із щільною кришкою.
- Налийте в ківш воду, але зовсім небагато – приблизно на 1 см, щоб вона трохи покрила дно.
- Туди ж покладіть яйця.
- Поставте ківш на середній вогонь та накрийте кришкою.
Як варити:
У результаті в ковші накопичуватиметься пара від киплячої води, яка і стане основною причиною варіння яєць. Іноді їх можна перекладати з одного боку в інший, щоб стінки не прилипали до білка. Варити слід стільки, скільки потрібно для вашого випадку - чи це некруто, чи круто.
Масштабне позбавлення пенсій у грудні: ПФУ поставив жорсткі вимоги
Польща зібралася перекрити кордон із Україною
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Як очищати:
Після варіння яйця потрібно одразу ж остудити під холодною водою. Потім трохи потрясіть їх, щоб шкаралупа відстала від білка. Після цього шкаралупу можна легко зняти, не докладаючи зусиль.
Чому цей метод працює?
При варінні яєць у воді шкаралупа з часом починає набухати й відходити від білка. Однак при цьому вона може прилипнути до стін ковша. Якщо ж варити яйця на пару, то шкаралупа не стикатиметься з водою і тому не набухатиме. В результаті вона легко відстане від білка після варіння.
Ось кілька порад, які допоможуть вам досягти ще кращого результату:
- Використовуйте лише свіжі яйця.
- Варіть яйця в ковші з товстим дном, щоб вони прогрівалися рівномірно.
- Не перетравлюйте яйця, інакше вони стануть твердими й шкаралупа зніматиметься важче.
Читайте також:
Хитрість, яка здивує: як за допомогою яйця упорядкувати вироби з натуральної шкіри
Лимон вам на допомогу: як варити яйця, щоб вони не тріснули. Простий лайфхак