У Київраді планують розглянути пропозицію щодо надання матеріального стимулювання особам, мобілізованим до Збройних Сил України, при цьому кожен призовник потенційно може отримати виплати у розмірі 30 тисяч гривень.

Про цю ініціативу, як повідомляє «ТСН», 1 грудня заявив мер Києва Віталій Кличко, вказавши, що питання буде розглянуто на майбутній сесії Київради.

Під час заяви Кличко підтвердив, що міська адміністрація визначила необхідні кошти на виділення виплат у розмірі 30 тисяч гривень кожній людині, яка підлягає мобілізації, починаючи з грудня.

"Київрада на найближчому засіданні розгляне питання матеріального заохочення для киян, які будуть мобілізовані до Збройних Сил з грудня", – йдеться у заяві.

Варто зазначити, що в Україні фінансова допомога, яку надають мобілізовані, варіюється в залежності від кількох факторів. Крім можливих разових виплат, військовослужбовці можуть отримувати щомісячну винагороду від 30 000 до 100 000 гривень.

Мобілізовані особи також мають право зберегти свою постійну роботу та дохід протягом терміну служби.

Популярні новини зараз

Його називають "Весняна насолода": рецепт салату з молодою редискою, куркою та яйцем

Показати ще

Розгляд цього питання Київською міською радою відображає прагнення підтримати людей, покликаних служити у критичні часи, гарантуючи, що вони отримають як визнання, так і практичну допомогу.

Ця ініціатива узгоджується з ширшими зусиллями щодо оцінки та мотивації тих, хто робить свій внесок в оборону та безпеку України.

Читайте також:

Такі раніше продавали на кожній зупинці: рецепт соковитих "лінивих" біляшів

Будьте готові: скільки мають платити ФОП у 2024 році. Названо суми податків

Це вам точно допоможе: що потрібно зробити, щоб картопля не проростала у льоху