Ніхто не заперечуватиме, що на сьогоднішній день рис – це бажаний гість на столі мільярдів людей. Ще б пак, у китайській, в'єтнамській, індійській міфологіях існують легенди про те, що цей цінний злак подарували людям Боги близько 8 000 років тому. З того часу всі, хто прагне здорового способу життя, вживають рис. Ще б пак, рис має найсильніші абсорбуючі властивості - він виводить з організму всі шкідливі речовини, зберігаючи природний електролітичний баланс і не порушуючи мікрофлору. У цьому якість сорбенту використовується у їжі, а й у побуті.

Так, рис - це не тільки смачний гарнір до м'яса, риби та овочів. Рисові зерна можна з успіхом використовувати у побуті для різних потреб. Hyser пропонує ознайомитися з деякими корисними побутовими лайфхаками з використанням рису.

Наприклад, рис є відмінним сорбентом, який з успіхом поглинає не тільки вологу, а й сторонні запахи< /span>. Завдяки цій властивості рисових зерен, їх можна засипати в полотняний мішечок і покласти саше, що вийшов, в шафу, де присутній затхлий запах.

А ще можна просто насипати трохи крупи в плоску тарілку і поставити її на стіл у тій кімнаті, де з'явився неприємний запах. Рис досить швидко поглине сторонній аромат, а також вбере зайву вологу, якщо вона є в приміщенні.

Зазначимо, що підвищена вологість у кімнатах квартири/будинку – досить поширена і при цьому дуже небезпечна проблема, вирішувати яку потрібно обов'язково.

Вся справа в тому, що вогкість у приміщенні:

  • робить атмосферу в кімнаті неприємною та некомфортною для тривалого перебування;
  • погіршує фізичне, емоційне самопочуття людей, які перебувають у приміщенні;
  • послаблює імунну систему людини, якщо проблема існує вже давно;
  • сприяє виникненню та розвитку алергічних, бронхолегеневих захворювань;
  • псує меблі, стінові та підлогові покриття, а також інші предмети інтер'єру.

Зробити ароматизатор повітря. Щоб створити в домашніх умовах ароматизатор повітря з рису, необхідно насипати трохи зерен на блюдце і капнути на них пару крапель будь-якої ефірної олії. Краще віддати перевагу освіжаючим або цитрусовим ароматам. Цей ароматизатор поставити в кімнаті та міняти раз на тиждень.

Популярні новини зараз

Був главою уряду: кращого друга Путіна розстріляли прямо біля його лімузина.

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Як приготувати лимонну воду для орхідеї, щоб вона постійно цвіла

Аж вуса смикаються: Лукашенко вже просить зняти з Білорусі санкції, на картоплі не протримаєшся

Показати ще

Читайте також:

Допоможе звичайний рис: що потрібно зробити, щоб посуд та каструлі ідеально блищали.

Тітка Сара довго зберігала цей секрет: навіщо при варінні яєць у воду кидають щіпку соди. Ви здивуєтеся

Про це ви й не знали: що потрібно зробити з насінням огірків уже зараз, щоб воно виросло солодким і хрустким.