Просто, швидко, доступно та смачно! Запечена в духовці картопляня - це бюджетна та ароматна страва, що ідеально підходить як самостійне частування, так і як супровід до м'яса або риби. Це легко приготувати нашвидкуруч, навіть якщо ви тільки починаєте свій шлях у кулінарії.
Для приготування вам знадобиться (з розрахунку на 4 порції):
– 800 гр. картоплі
- 30гр. рослинного масла
- каррі, сіль, мелений чорний перець, італійські трави – за смаком
Кроки приготування:
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики
Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані
Ретельно промийте картоплю за допомогою щітки під проточною водою, очистіть від шкірки та обсушіть паперовими рушниками.
Наріжте картоплю на невеликі скибочки.
Викладіть картоплю у форму для випічки, посоліть, поперчіть, посипте спеціями на ваш смак і добре перемішайте. Можна використовувати готові спеції для картоплі, але врахуйте вміст солі в них.
Поставте форму в розігріту до 180-200 ° C духовку та запікайте картоплю приблизно 1 годину.
Для більш смаженої скоринки, увімкніть гриль або конвекцію за 10-15 хвилин до кінця запікання.
Перед подачею посипте картоплю подрібненим кропом або полийте олією (змішайте олію з пропущеним через прес часником).
Врахуйте, що духовки можуть мати різні характеристики, тому слідкуйте за процесом та орієнтуйтесь на особливості вашої техніки. Смачного!