Просто, швидко, доступно та смачно! Запечена в духовці картопляня - це бюджетна та ароматна страва, що ідеально підходить як самостійне частування, так і як супровід до м'яса або риби. Це легко приготувати нашвидкуруч, навіть якщо ви тільки починаєте свій шлях у кулінарії.

Для приготування вам знадобиться (з розрахунку на 4 порції):

– 800 гр. картоплі

- 30гр. рослинного масла

- каррі, сіль, мелений чорний перець, італійські трави – за смаком

Кроки приготування:

Популярні новини зараз

Мобілізація чоловіків 60+: хто з українців може піти служити вже скоро

Іво Бобул і його тещі: одна ненависть, одна любов, і дві історії життя

Фрукти та ягоди вашого Зодіаку: що з'їсти цього літа, щоб бути невразливим

Українців зобов'яжуть повернути гроші за субсидії на комуналку: хто залишиться без копійки вже скоро

Показати ще

Ретельно промийте картоплю за допомогою щітки під проточною водою, очистіть від шкірки та обсушіть паперовими рушниками.

Наріжте картоплю на невеликі скибочки.

Викладіть картоплю у форму для випічки, посоліть, поперчіть, посипте спеціями на ваш смак і добре перемішайте. Можна використовувати готові спеції для картоплі, але врахуйте вміст солі в них.

Поставте форму в розігріту до 180-200 ° C духовку та запікайте картоплю приблизно 1 годину.

Для більш смаженої скоринки, увімкніть гриль або конвекцію за 10-15 хвилин до кінця запікання.

Перед подачею посипте картоплю подрібненим кропом або полийте олією (змішайте олію з пропущеним через прес часником).

Врахуйте, що духовки можуть мати різні характеристики, тому слідкуйте за процесом та орієнтуйтесь на особливості вашої техніки. Смачного!

Читайте також: