Найчастіше рибу запікають разом із картоплею чи іншими овочами. Також зустрічається приготування риби в ароматних соусах чи маринадах.

Риба в йогуртовому соусі

Інгредієнти для страви:

  • 1,5 кг великої риби;
  • 150 г натурального йогурту (густий);
  • Пучок зелені;
  • Сіль на смак;
  • 0,5 чайної ложки перцю чорного меленого;
  • 0,5 чайної ложки чебрецю сушеного;
  • 0,5 чайної ложки зіри меленої;
  • 100 г твердого сиру;
  • 1 чайна ложка рослинної олії.

Рибу обробити, позбутися нутрощів і луски, ретельно промити й нарізати. Для соусу змішати йогурт, сіль та спеції, додати дрібно нарубану зелень і перемішати.

Покласти рибу в глибоку миску, додати соус, ретельно перемішати. Накрити плівкою чи кришкою. Поставити у холодильник на 1,5-2 години.

Розігріти духовку до 200 °C. Змастити форму олією чи покрити пергаментом, викласти рибу. Полити зверху соусом. Запікати протягом 30 хвилин.

Популярні новини зараз

Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис

Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна

Показати ще

Натерти сир теркою. Посипати готову рибу сиром і повернути до духовки на 2-3 хвилини. Подавати гарячу рибу з овочами.

Риба в кисло-солодкому соусі

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 2 шт.
  • Помідор – 3 шт.
  • Солодке яблуко – 2 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль на смак
  • Коріандр мелений - 1-2 ч. л.
  • Імбир мелений - 1-2 ч. л.
  • Майоран - 1-2 ч. л.
  • Рослинна олія – 3-4 ст. л.
  • Вода - 100 мл

Вимити рибу, видалити голову та нутрощі. Порізати на шматочки або залишити цілою. Посолити та загорнути у фольгу. Поставити в духовку, розігріту до 200°C, на 35 хвилин.

Порізати цибулю півкільцями. Зняти шкірку з помідорів та нарізати великими кубиками. Яблука без серцевини та шкірки нарізати тонкими скибками. Часник роздавити ножем або дрібно нарізати.

Налити олію на сковороду, додати всі овочі та обсмажувати на середньому вогні. Поступово додати воду та тушкувати до м'якості. У соус додати сіль, спеції та довести до кипіння. Зняти соус із вогню.

Витягнути рибу із духовки, обережно розкрити фольгу. Перед подачею полити рибу приготованим соусом. Страву подавати гарячою.

Читайте також:

Смітять зі столу за лічені секунди: найсмачніша запечена риба за італійським рецептом

Так роблять справжні одеські господині: як правильно посмажити рибу, щоби не пахло на всю квартиру

Таке не соромно поставити на новорічний стіл: рецепт незвичайного салату з червоною рибою