Скумбрія високо цінується за своє ніжне та смачне м'ясо. Можна придбати готову солону скумбрію в магазині, але не завжди її солять настільки смачно. Також магазинні варіанти можуть позбавити рибу цінних мікроелементів.

Декілька простих рецептів солоної скумбрії

Як солити скумбрію за традиційним рецептом

Інгредієнти:

  • 2 скумбрії
  • 3 столові ложки солі
  • 3 горошини чорного перцю
  • 3 лаврові листи
  • 1 столова ложка цукру

Відріжте голови з риби, очистити від нутрощів і ретельно промийте. На дно пластикового або скляного контейнера висипте ложку солі, додайте перець та розсипте лавровий лист.

Змішайте сіль, що залишилася з цукром і натріть цією сумішшю скумбрію як всередині, так і зовні. Покладіть рибу в контейнер і щільно закрийте кришкою. Поставте в холодильник на 2-3 дні.

Популярні новини зараз

Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців

У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів

Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

Перед подачею промийте солону скумбрію під проточною водою та обсушіть паперовими серветками.

Як приготувати солону скумбрію в ароматному розсолі

Інгредієнти:

  • 2 скумбрії
  • 1 літр води
  • 3 столові ложки солі
  • 1¹⁄₂ столової ложки цукру
  • 5 горошин чорного перцю
  • 5 горошин запашного перцю
  • 3 зірочки гвоздики
  • 3 лаврові листи
  • ½ чайної ложки коріандру

Підготуйте скумбрію, позбувшись голів, нутрощів і шкірок. Наріжте рибу на шматочки шириною 3-4 див.

Приготуйте розсіл, кип'ятивши у воді всі приправи. Процідіть та остудіть. Покладіть рибу в пластиковий контейнер, залийте розсолом і залиште при кімнатній температурі на 12 годин. Потім перемістіть в холодильник ще на 2-3 години.

Корисні поради для приготування солоної скумбрії:

  • Маса риби має коливатися в межах 300 грамів.
  • Купуйте свіжу чи свіжоморожену рибу.
  • Вибирайте неокислювальний посуд: пластиковий, скляний або емальований.
  • Уникайте використання йодованої солі, оскільки вона може надати рибі пухкості.
  • Перед заливкою охолодіть розсіл.
  • Строго дотримуйтесь часу засолювання та зберігайте солону скумбрію в холодильнику або в іншому прохолодному місці.

Читайте також:

Найкраща закуска до новорічного столу: рецепт домашнього маринованого оселедця в томатному соусі з родзинками

Справжня панська страва: рецепт скумбрії в беконі, запеченій із гірчицею та зеленню

Спробувавши один раз, ви робитимете його постійно: рецепт салату з оселедцем, маринованим огірком та яблуком