Скумбрія високо цінується за своє ніжне та смачне м'ясо. Можна придбати готову солону скумбрію в магазині, але не завжди її солять настільки смачно. Також магазинні варіанти можуть позбавити рибу цінних мікроелементів.
Декілька простих рецептів солоної скумбрії
Як солити скумбрію за традиційним рецептом
Інгредієнти:
- 2 скумбрії
- 3 столові ложки солі
- 3 горошини чорного перцю
- 3 лаврові листи
- 1 столова ложка цукру
Відріжте голови з риби, очистити від нутрощів і ретельно промийте. На дно пластикового або скляного контейнера висипте ложку солі, додайте перець та розсипте лавровий лист.
Змішайте сіль, що залишилася з цукром і натріть цією сумішшю скумбрію як всередині, так і зовні. Покладіть рибу в контейнер і щільно закрийте кришкою. Поставте в холодильник на 2-3 дні.
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Перед подачею промийте солону скумбрію під проточною водою та обсушіть паперовими серветками.
Як приготувати солону скумбрію в ароматному розсолі
Інгредієнти:
- 2 скумбрії
- 1 літр води
- 3 столові ложки солі
- 1¹⁄₂ столової ложки цукру
- 5 горошин чорного перцю
- 5 горошин запашного перцю
- 3 зірочки гвоздики
- 3 лаврові листи
- ½ чайної ложки коріандру
Підготуйте скумбрію, позбувшись голів, нутрощів і шкірок. Наріжте рибу на шматочки шириною 3-4 див.
Приготуйте розсіл, кип'ятивши у воді всі приправи. Процідіть та остудіть. Покладіть рибу в пластиковий контейнер, залийте розсолом і залиште при кімнатній температурі на 12 годин. Потім перемістіть в холодильник ще на 2-3 години.
Корисні поради для приготування солоної скумбрії:
- Маса риби має коливатися в межах 300 грамів.
- Купуйте свіжу чи свіжоморожену рибу.
- Вибирайте неокислювальний посуд: пластиковий, скляний або емальований.
- Уникайте використання йодованої солі, оскільки вона може надати рибі пухкості.
- Перед заливкою охолодіть розсіл.
- Строго дотримуйтесь часу засолювання та зберігайте солону скумбрію в холодильнику або в іншому прохолодному місці.
Читайте також:
Справжня панська страва: рецепт скумбрії в беконі, запеченій із гірчицею та зеленню