Досвідчені дачники знають, як і вода, картопля замерзає, коли стрілка термометра опускається нижче нуля градусів. Ще б пак, найбільш оптимальна температура для зберігання овочів становить 2-3 градуси вище нуля. Тільки за таких умов картопля зберігає свою смаковість. Якщо ж картопля замерзла, то всіх цікавить питання: чи можна її їсти, чи варто її викинути.

І справді, при зберіганні картоплі у підвалі часто виникає небезпека заморожування овочів. Стан бульб залежить від температури повітря в сховищі:

  • від 0 до +1°C, короткочасний знижується до -1°C, крохмаль починає розколотися, згодом розвивається солодкий смак;
  • а ось замерзає картопля при температурі -1,7°C або нижче, набуває яскраво вираженого солодкого смаку. У міру підвищення температури заморожені бульби починають гнити, призначені для посадки, вони втрачають своє проростання.

Якщо ви не встежили за картоплею і бульби таки прихопило морозом, не поспішайте кричати, що все зникло. Найчастіше врожай можна легко врятувати.

За словами агрономів, потрібно скласти постраждалі овочі у приміщенні з кімнатною температурою та залишити їх там рівно на 14 днів.

Згодом бульби знову стануть придатними для готування. Неприємна насолода, яка властива підмерзлій картоплі, піде без сліду.

важливо!

Популярні новини зараз

Урожай буде найбільшим серед сусідів: які 3 дерева потрібно висадити у листопаді і як правильно це зробити

Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками

У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще
  • Такі овочі можна використовувати тільки для харчування. Для посадки вони, на жаль, не підійдуть.

Читайте також:

Вам буде заздрити все село: як виглядає Mercedes, призначений для перевезення картоплі та буряків

Замінить будь-яку "шубу": рецепт українського салату з оселедця з солодким перцем, картоплею та солоними огірками

Під борщ їх можна з'їсти одразу 5 штук: старовинний рецепт картопляних пончиків із часниковим соусом

А ось це по-українськи: рецепт ситних та апетитних сирників з картоплі з цибулькою та сметаною