Всі господині знають, що навіть незважаючи на ретельне миття банок від консервованих продуктів кухонною губкою з засобом для чищення, зайвий "аромат" в більшості випадків залишається. І нічого дивного в цьому немає: при консервуванні овочів, як правило, використовується оцет, який відрізняється різким та специфічним запахом. Проте зневірятися з цього приводу не варто.
Ідеального результату буде досягнуто, якщо використовувати гірчичний порошок.
У скляну тару треба налити просту воду і насипати трохи вищезгаданого сипучого продукту (1 ч. л. буде цілком достатнього).
Далі ємність слід закрити кришкою і ретельно потрясти.
Потім вміст треба вилити. Наступний етап - промивання скляної тари простою рідиною (без будь-яких добавок).
Підсумком процедури, швидше за все, стане повне порятунок банки від зайвого запаху. Після цього ємність знову стане придатною для використання у побуті та кулінарії.
Доплата до пенсії "на каву": хто з українців може розраховувати у 2025 році на 150 гривень
Повалився разом із режимом: путініст Михайло Боярський потрапив до лікарні після падіння зі сцени
Петрушка, як таємний союзник городника: з якими овочами вона "дружить" найкраще
Літо-2025 в Україні: спека, посуха та наслідок глобального потепління, до якої погоди готуватимуться всім нам
Читайте також:
Тепер цвілі точно не буде: що потрібно зробити з кришкою на банці з томатною пастою чи консервацією
Краще їх викинути: як довго можна зберігати домашню консервацію, щоб не отруїтися
Так робили ще наші дідусі: для чого старі дачники роблять дірки у кришках для консервації