Чистота та свіжість – запорука не тільки приємного приготування, але й смачної, ароматної їжі. На жаль, духова шафа схильна до утворення неприємних запахів, які можуть зіпсувати навіть найвишуканіші кулінарні шедеври.

Докладніше про те, для чого потрібно ставити соду в духовку, читайте у нашому матеріалі.

Прості та ефективні методи:

1. Харчова сода:

  • Змішайте соду з водою у співвідношенні 1:1, щоб одержати густу кашку.
  • Поставте ємність із кашкою у духовку, попередньо розігріту до високої температури.
  • Залишіть на кілька хвилин, потім вимкніть духовку і дайте охолонути.
  • Протріть стінки та дно духовки вологою ганчіркою.

2. Столовий оцет:

  • Змішайте оцет із водою у співвідношенні 1:1.
  • Змочіть губку або ганчірку в отриманому розчині.
  • Протріть стінки та дно духовки.
  • Залишіть дверцята духовки відчиненими до повного вивітрювання запаху оцту.

Додаткові поради:

Популярні новини зараз

Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."

Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще
  • Регулярно очищайте духовку після використання.
  • Використовуйте спеціальні миючі засоби для духовок.
  • Ставте ємність із водою на дно духовки під час приготування їжі: це допоможе зволожити повітря та запобігти утворенню запахів.
  • Провітрюйте кухню після використання духовки.

Чому ці методи працюють?

  • Харчова сода має абсорбуючі властивості, тобто вбирає запахи.
  • Столовий оцет нейтралізує луг, який є джерелом багатьох запахів.

Переваги цих методів:

  • Простота: не вимагають особливих навичок чи зусиль.
  • Доступність: всі необхідні засоби є на кожній кухні.
  • Безпека: не містить шкідливих хімічних речовин.

Використовуючи прості методи з харчовою содою або оцтом, ви зможете легко та швидко позбутися неприємних запахів у духовці, зберігши чистоту та свіжість вашого помічника на кухні.

Читайте також:

І не потрібно жодних банок: як досвідчені господині роблять квашену капусту у звичайному пакеті

Про це знає не кожна господиня: на якому боці фольги треба запікати їжу

Хитрість, про яку розповідають не всі господині: навіщо у фарш для котлет додають мінеральну воду