Начальник Головного розвідувального управління Міноборони Кирило Буданов повідомив, що йде підготовка до масштабної операції у тимчасово окупованому Криму.

Важливо зазначити, що ця інформація підтверджується діяльністю бойових підрозділів у Чорноморському регіоні, що свідчить про стратегічне планування місії. Про це повідомляється в Telegram-каналі «Головне управління розвідки МО України».

Ця інформація з'явилася під час прем'єри документального фільму "Війна за море: від Дніпра до Криму" 10 березня.

Буданов пояснив, що заходи служать перевіркою точності розвідданих про шляхи підходу та втечі з Криму. Також начальник Головного розвідувального управління Міноборони наголосив на важливості донесення послання до населення, яке живе в умовах окупації протягом останнього десятиліття.

Повідомляється, що офіцери розвідки України брали активну участь у плануванні та виконанні бойових завдань, керуючись чітко продуманим стратегічним планом. У документальному фільмі були представлені подробиці морських операцій, які проводилися в період з 2022 по 2023 рік.

Зазначається, що влітку 2023 року бійці спецназу успішно переправилися на лівий берег Херсонської області, обхитривши путінських окупантів.

Популярні новини зараз

Не натягніть у хату біду: коли ходять на цвинтар перед Великоднем і чи можна це робити

Готуйтесь до неприємностей: що станеться, якщо їздити влітку на зимовій гумі

На Великдень ви всіх здивуєте цією смакотою: рецепт яєць, фаршированих крабовими паличками

Білі чи коричневі: які яйця найкраще фарбувати на Великдень та що потрібно знати

Показати ще

Командир загону «Шаман» розповів про серйозний рейд на територію противника, що супроводжувався запеклими зіткненнями з противником.

Буданов: скрін з відео

"Ми зрозуміли, що супротивник недостатньо обізнаний в обстановці. Здійснили на човнах захід на територію супротивника у міжпозиційний простір, висадилися, одразу сталося кілька інтенсивних зіткнень із спостережними постами супротивника. Деякі наглядові пости були майже в повному складі знищені або взяті в полон", - поділився командир спецпідрозділу із позивним "Шаман".

Крім цього, у липні того ж року бійці спецпідрозділу "Тімур" відновили контроль над українською нафтогазовою платформою, пізніше взявши участь у кримській операції "Пробудження сили".

Підтверджуючи рішучість та неперевершений бойовий дух України, командир підрозділу спецназу наголосив, що ворог ніколи не домінуватиме на Чорному морі.

"У ворога не буде панування в морі ніколи, щоб вони там собі не вигадували. Це наше Чорне море, це наші "вишки", наш Крим, наш Зміїний острів", - заявив командир спецпідрозділу ГУР МОУ.

Також командир із позивним "Тринадцятий" зазначив: "Ми розуміємо як треба маневрувати, під яким кутом заходити, з якого боку. Ми оцінюємо багато факторів перед тим, як атакувати. І після цього починається пошук мети. Після виявлення коли борти виходять на вигідну позицію, здійснюється одночасна атака всіма бортами".

Читайте також:

Трамп розповів, чому йому подобається Зеленський: "Ця війна добігла кінця..."

У Росії розпочинаються масові протести: Путін уже всіх дістав зі своєю війною. Подробиці

Пашинський матом вилаяв українців і ЗСУ: подробиці скандалу