Уряд Польщі ухвалив проект змін до закону про допомогу українським біженцям, вносячи суттєві зміни, спрямовані на покращення умов життя та інтеграції. Про це повідомляє «money».

"Ми змінюємо систему і робимо її більш прозорою. Ми підтримуватимемо громадян України, які мали втекти від війни до Польщі, але очікуємо чітких і зрозумілих правил, які є в новому законі, який ми сьогодні ухвалили", – заявив віце-прем'єр і міністр національної оборони Польщі Владислав Косиняк Каміш.

Поправки пропонують пов'язати соціальні пільги для громадян України із навчанням їхніх дітей у польських школах. Це означає, що батьки українських школярів, які навчаються у польських навчальних закладах, матимуть право на держпідтримку.

Законопроект продовжує законність перебування громадян України, яким надано номер PESEL UKR, до 30 вересня 2025 року. Це забезпечує їм чіткий правовий статус та стабільність у Польщі.

Також поправки скасовують виплату одноразової соціальної допомоги у розмірі 300 злотих (2931 гривня) та грошової компенсації власникам приватного житла, які надали українцям житло та харчування.

Польські злоті: скрін з відео

Популярні новини зараз

Був главою уряду: кращого друга Путіна розстріляли прямо біля його лімузина.

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Раптово спалилися. У мережі розповіли, з ким живе і ділить ложе Діма Білан

Показати ще

Пропоновані зміни спрямовані не лише на те, щоб надати українським громадянам доступ до якісної освіти, а й на сприяння їхній інтеграції до польського суспільства. Це відбиває соціальну відповідальність Польщі перед українськими громадами у країні.

Крім цього, законопроект уряду підлягає схваленню обома палатами польського парламенту та потребує підпису президента. У разі схвалення очікується, що він набуде чинності 1 липня цього року.

Загалом ці поправки є узгодженими зусиллями польського уряду щодо підтримки українських біженців та полегшення їх інтеграції до польського суспільства, а також забезпечення чітких та прозорих правил соцдопомоги.

Читайте також:

Українці отримають додаткові гроші від ООН: кому належить і як оформити

Не пропустіть виплату: українці з інвалідністю отримають додаткові гроші

Готуйте гроші: комусь доведеться заплатити збільшений податок на нерухомість. Роз'яснення