Вадим Скибицький, представник Головного розвідувального управління, поділився думкою про війну в Україні, наголосивши, що її вирішення, швидше за все, буде досягнуто шляхом переговорів, а не продовження військових дій. Однак він припустив, що такі переговори навряд чи відбудуться у найближчому майбутньому, як повідомляє "economist".

Він наголосив, що переговори між Україною та Росією можуть стати здійсненними лише у другій половині 2025 року, очікуючи, що на той час Росія зіткнеться із серйозними проблемами. Він зазначив, що обидві сторони нині змагаються за вигідні позиції перед можливими переговорами, що вказує на стратегічне протистояння.

При цьому Скибицький наголосив, що навіть якщо ЗСУ вдасться відтіснити окупаційні сили до кордону, без офіційної угоди війна не завершиться. І Україна, і Росія прагнуть створити сприятливі умови для зміцнення своїх переговорних позицій.

Війна в Україні: скрін з відео

Що стосується військового виробництва, представник ГУР зазначив, що хоча потужності Росії зросли, очікується, що до початку 2026 року вони зміняться через брак матеріалів та інженерних обмежень. Цей прогноз передбачає, що обидві сторони зіткнуться з труднощами у закупівлі та постачанні зброї найближчими роками, що потенційно вплине на динаміку війни.

"Російські військові виробничі потужності зросли, але досягнуто плато на початок 2026 року через брак матеріалів та інженерів", - заявив він.

Популярні новини зараз

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Показати ще

Читайте також:

Все дуже серйозно: у НАТО закликали західні країни готуватися до війни з Росією

Карпатська мольфарка розповіла про завершення війни в Україні та настання голоду

Астролог обнадіяв українців прогнозом, розповівши, коли розпочнеться переломна фаза війни