У ЗСУ підозрюють підготовку до нападу з боку Російської Федерації

В даний момент Збройні сили Росія готуються до проведення стратегічних навчань"Захід 2021". Українські військові припускають, що стягуючи з усієї Російської Федерації батальйонні тактичні групи до східних кордонів України, в Кремлі збираються напасти. Про це в інтерв'ю інформаційному портал "Радіо Свобода"розповів Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак.

Відомо, що навчання проводитимуться в Брянську Воронезької області, а також в анексованому Криму. Хомчак впевнений, що нарощуючи кількість військ біля українських кордонів, в Росії хочуть продемонструвати рішучість своїх намірів.

Хомчак розповів, що крім 28 батальйонних тактичних груп, які протягом вже декількох років розташовані біля східних українських кордонів, в ці райони прибуде ще 25 батальйонних тактичних груп. Він також упевнений, що Росія не відступить від своїх планів, які почала реалізовувати ще в 2014 році.

Головнокомандувач збройними силами України заявив про те, що ЗСУ рівноцінно відповідають на дії свого сусіда і вже готується до різних провокацій з боку Росії, реагуючи на дії противника відповідним чином.

Хомчак також прокоментував можливість нападу Російської Федерації з боку Білорусі. За його словами, ніяких активних дій на кордоні з Білоруссю в ЗСУ не спостерігають. Тим не менш, все ще існує ймовірність того, що Росія під різними приводами проводить свої війська на територію Білорусі.

Популярні новини зараз

Прийде жити на сухарях: яку пенсію ви отримаєте, якщо зараз працюєте за середню зарплату

Багато хто цього не знав: чи потрібно насправді поливати картоплю і як це робити

Огірки виростуть солодкими і хрусткими: як правильно посадити насіння, не зіпсувавши їх

Пенсіонерів попередили: гроші на картку тепер отримають не всі

Показати ще

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що 30 березня у Верховній Раді пройшло екстрене засідання парламенту, за підсумками якого народні депутати звернулися до Російської Федерації з вимогою зупинити будь-які бойові дії на сході України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Міністерстві закордонних справ України відреагували на те, що російський уряд звернувся до представників Франції та Німеччини, щоб зібрати зустріч з питань Донбасу, в якій Україна не візьме участі.

Також "Hyser" писав, що колишній президент України і чинний глава делегації в Тристоронній контактній групі від України Леонід Кравчук пояснив, в чому причина різкого загострення ситуації на Донбасі.