Ніхто не заперечуватиме, що зиму 2023-2024 в Україні багато хто чекає зі страхом. Ще б пак, минулого року українці відчули на повну, якою може бути зима без опалення, електроенергії та під час блекаутів. Щоправда, минулого року нам майже пощастило, бо морози були не такі вже й страшні. Логічно, що до прогнозу синоптиків зараз усі ставляться більш ніж трепетно.

Тож якщо вірити народному синоптику Станіславу Щедріну, то Україну огорнуть ранні заморозки, а зима буде важкою. Про це він розповів в ексклюзивному коментарі Главреду .

"Якщо говорити про західні, північні та центральні області, то нічні заморозки можуть розпочатися вже приблизно з 5 жовтня. Однак вони будуть нетривалими і протримаються кілька днів, після чого знову очікується потепління. Але дощів буде більше", - заявив він.

Крім того, за прогнозом Щедріна, на перший сніг в Україні очікується вже в жовтні.

"Залежить від того, про яку частину країни ми говоримо. Наприклад, у Карпатах перший сніг може випасти вже на початку жовтня. У більшості регіонів першого снігу варто очікувати не раніше ніж наприкінці жовтня", - додав він.

Популярні новини зараз

Прийде жити на сухарях: яку пенсію ви отримаєте, якщо зараз працюєте за середню зарплату

Огірки виростуть солодкими і хрусткими: як правильно посадити насіння, не зіпсувавши їх

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Показати ще

Що ж до зими, то Станіслав Щедрін прогнозує досить холодну і сніжну зиму. За його словами, у другій половині січня - на початку лютого температура місцями опускатиметься нижче -25 градусів Цельсія, за винятком південних областей.

"Разом з тим, зима хоч і буде сніжною і морозною, але періодам чергуючи морози і відлиги", - каже Щедрін.

Водночас, українська синоптик Наталія Діденко в інтерв’ю для радіо NV закликала не звертати увагу на "страшилки" про погоду в Україні взимку.

"Немає таких професіоналів, які б сказали про далеку зиму. Є якісь розробки, вчені щось вивчають та займаються цими прогнозами. Вони (прогнози – ред.) дуже умовні – опадів більше чи менше, температура повітря буде вищою за норму або нижче. Звичайній людині воно ні про що не скаже – ми знаємо, що все одно взимку буде холодно і іноді сніг", – розповіла Діденко.

Так, згідно з прогнозом Wisemeteo, зима 2023-2024 в Україні не особливо відрізнятиметься від попередньої: днів з опадами у вигляді снігу або дощу очікується небагато. Середня температура повітря наступної зими становитиме близько 0 градусів. Це не набагато нижче, ніж узимку 2022-2023.

Прогноз на грудень 2023 р. такий: середня температура повітря вдень триматиметься близько -1°C. Вночі вона варіюватиметься до 0 -8°C. Найвищою температурою у грудні може стати навіть +7°C. Значних опадів не очікується.

Погода у січні 2024 року подарує потепління. Середньою температурою 0°C. Проте температура повітря коливатиметься від -5 до 8°C. Рівень опадів очікується низький.

Погода у лютому 2024 року буде прохолодною. Середня температура за прогнозами складе 0°C, але це на градус вище за минулорічний. Очікується невелика кількість опадів. Температури вночі досягатимуть -11°C.

Читайте також:

Перевірте свій місяць народження: коли народжуються справжні довгожителі, які живуть до 100 років

Такий пройде і болота, і на городі не застрягне: як виглядає всюдихід, зроблений з "малютки" Daewoo Matiz

Справжня "капсула часу": українець знайшов у гаражі старий німецький мотоцикл у заводській упаковці. Фото