- Майонез - це суміш олії, яєчного жовтка, кислої рідини, наприклад лимонного соку або оцту, і часто невеликої кількості гірчиці. Якісний майонез робить смак страви особливо виразним, а неякісний навпаки здатний повністю його зіпсувати, тому важливо знати, як майонез правильно вибирати і на що звертати увагу при покупці.
Для перевірки візьміть йод і додайте кілька крапель хоча б у столову ложку майонезу. Після чого перемішайте та подивіться на реакцію. Якщо йод розповзеться по краях, а сам соус не змінить колір або максимум стане світло-коричневим, значить, майонез зроблений за правилами, без додавання крохмалю.
Але якщо суміш пофарбується в темно-фіолетовий колір, значить, в майонезі крохмаль. Що за ГОСТом неприпустимо. Така реакція підтвердить, що продукт є неналежною якістю.
- Відповідно до ДСТУ 4487:2015 «Майонези та соуси майонезні» у майонезі має бути яйцепродуктів у перерахунку на сухий яєчний жовток не менше 1%. Також у ньому має бути не менше 50% жиру, інакше це майонезний соус, в якому згідно стандарту вміст жиру може бути менше 50, але не менше 15%.
Читайте також:
І жодних ліків: названо 8 найпростіших продуктів, які допомагають зупинити випадання волосся
Про це давно попереджали: в Україні подорожчає один із найголовніших продуктів
Краще про це забути: які продукти не можна вживати тим, кому вже за 60 років
Чому абрикос цвіте марно: один весняний день, що вбиває 90% майбутнього врожаю
Повітряний шок-торт "Їжа богів": на смак як свято, у приготуванні - як прогулянка
Ніч, коли народжується Сонце: найдовший день темряви в Україні, що насправді означає зимове сонцестояння
Дві стіни – не панацея: експерт розповів, де ховатися під час обстрілу, якщо укриття далеко
Звичайні продукти, а смак - дивовижний: рецепт сосисок у медово-гірчичному соусі
