Правильно приготовлена картопля у мундирах не тільки смачна, а й корисна, вона покращує обмінні процеси, стабілізує рівень цукру в крові, захищає від інфекційних захворювань та вірусів, позитивно впливає на роботу нервової системи.
Для приготування картоплі у мунірах потрібно вибирати такий сорт, який містить мінімум крохмалю – до 15%, тоді картопля не втратить форму. Сорти з великим вмістом крохмалю, тобто розсипчасті, підходять, якщо ми готуємо пюре, а середньокрохмалі – для супів, рагу та інших страв, коли ми знімаємо з бульб шкірку.
Важливим є і розмір. Беремо дрібні або середнього розміру картоплини, причому намагаємося підібрати максимально однакового розміру, щоб вони вимагали один і той же час варіння. Великі бульби краще не використовувати: час готування важко розрахувати, і часто така картопля залишається твердою всередині.
Рецепт вареної картоплі у мундирі
Помиту картоплю приблизно однакового розміру скласти в каструлю.
Залити бульби водою (має повністю покривати картоплю мінімум на 3-4 см). Пам'ятайте, що під час кип'ятіння частина води випарується. Не можна допускати, щоб у процесі варіння окремі частини картоплин були сухими, інакше вони стануть несмачними.
Масштабне позбавлення пенсій у грудні: ПФУ поставив жорсткі вимоги
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Чи не розвариться картоплі в мундирі допоможе сіль. Для цього посоліть воду трохи більше, ніж зазвичай.
На великому вогні довести картоплю до кипіння, зменшити потужність, накрити кришкою каструлю.
Читайте також:
Їй можна отруїтися: названо 3 способи, які допоможуть визначити небезпечну картоплю
Не повторюйте цю помилку: чому картоплю перед варінням не можна класти в холодну воду
Ви будете на сьомому небі від задоволення: рецепт картоплі, фаршированої куркою та грибами
Вам захочеться хапати один за одним: рецепт незрівнянних пиріжків з ліверною ковбасою та картоплею