Багато жінок, які прагнуть схуднення, виключають зі свого раціону корисні продукти, вважаючи, що вони сприяють набору ваги. Однак крупи, навпаки, можуть бути чудовим помічником у боротьбі із зайвими кілограмами.

Крупи багаті на клітковину, яка сприяє очищенню кишечника, виведенню холестерину та жиру. Однак, щоб крупи приносили користь, їх необхідно правильно готувати. Для схуднення найкраще підходять каші з неподрібненого зерна.

Докладніше про те, від яких каш неможливо погладшати читайте в нашому матеріалі.

Рис

Рис виводить з організму зайву рідину та сіль. Він також м'яко обволікає стінки ШКТ, тому рекомендований людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту.

Найбільш корисними є нешліфовані сорти рису, які містять найбільшу кількість вітамінів та мінералів. На другому місці за поживною цінністю знаходиться пропарений рис, а на третьому – білий шліфований рис.

Популярні новини зараз

Вони так і просяться до рота: рецепт найсмачніших картопляних паличок із сиром

Природа вирішила стерти Росію: після пекельних потопів країну накрило сніговими бурями та ураганами

У Пентагоні вже розповіли, де Росія завдасть ядерного удару: на цілий рік усе "замерзне"

Це вигадали боги: рецепт найніжнішого відкритого пирога з черешнею в сметанно-сирному соусі

Показати ще

Гречка

Білок гречки за складом близький до білка тваринного походження, тому її називають "дешевою" заміною м'яса. Гречка повільно перетравлюється, тому дає організму більше енергії.

Перлівка

Перловка, виготовлена ​​з ячменю, містить велику кількість вітамінів та мікроелементів. Вона готується довше за інші крупи, але при правильному приготуванні виходить дуже смачною.

Пшоно

Просо перешкоджає поширенню холестеринових бляшок, очищає організм від шлаків і токсинів. У ньому містяться ліпотропні речовини, що допомагають виводити жир.

Як заправляти кашу

Щоб каша була не тільки корисною, а й смачною, її можна заправити натуральним йогуртом, вершками, сиром, фруктами, молоком. Також можна додати сухофрукти, але у помірних кількостях. Велика кількість сухофруктів може завдати шкоди фігурі. Можна використовувати будь-які горіхи, але також слідкуйте за споживаними калоріями.

Для схуднення рекомендується вживати крупи у першій половині дня. Також важливо стежити за обсягом порції. Для одного прийому їжі достатньо 1-2 столових ложок крупи.

Крупи - це корисний продукт, який може стати чудовим помічником у боротьбі із зайвими кілограмами. При правильному приготуванні та вживанні вони допоможуть вам схуднути та покращити стан здоров'я.

Читайте також:

Не годуйте цією дерьмою дітей: названі найкорисніші для здоров'я каші

Потужні удари по серцю: названо щоденну звичку, яка може вас загробити

Потрібно пити зранку: медики назвали простий напій із протизапальним ефектом