Чай – досить неоднозначний напій. І справді, з одного боку, він містить корисні антиоксиданти, а з іншого – велику кількість кофеїну. Дієтологи всього світу досі не дійшли єдиної думки, наскільки дійсно шкідливий чи корисний чай, але в одній їхня думка сходиться: є низка продуктів, з якими цей напій краще не поєднувати.

Виявляється, деякі продукти уповільнюють метаболізм і навіть призводять до вироблення канцерогенів, якщо їх поєднувати з чаєм. При цьому ці поєднання звичні для багатьох із нас.

Так стало відомо, що в чай ​​не варто додавати цукор, мед, молоко і навіть лимон. Смак від цього стане кращим, а ось користі - нуль.

Мед. Додаючи його до гарячого чаю, ви фактично позбавляєте цей продукт усіх його корисних властивостей. Вся справа у високих температурах, за яких речовини в меді розкладаються.

"У меді при нагріванні з'являються канцерогени, тому його не можна нагрівати або класти в чай. Навіть якщо ми його просто кладемо у гарячий чай, то від нього жодних ферментів не залишається", - стверджують дієтологи.

Разом з тим пару чайних ложок меду можна без побоювань з'їсти, розсмоктуючи з чаєм.

Популярні новини зараз

Огірки будуть плодоносити так, що ви втомитеся збирати врожай, просто підгодуйте цим чудо-засобом

План поділу України таки існує: у ГУР сказали, які регіони путін хоче залишити, як "спірні"

На упаковці написано неправильно: скільки рідкого порошку для прання потрібно насправді

Народилася красивою, але... Раміна Есхакзай розповіла, чи робила щось зі своїм обличчям

Показати ще

Для любителів солодкого чаю поганою новиною буде те, що цукор не тільки призводить до ожиріння, а й різко підвищує рівень глюкози в крові, змушуючи підшлункову залозу виробляти велику кількість інсуліну. Крім того, цукор призводить до метаболічного синдрому – комплексу порушень обміну речовин, при якому підвищений ризик розвитку серцево-судинних захворювань та діабету другого типу.

Безневинний лимон теж не варто міксувати з гарячим чаєм. Сам собою фрукт, безумовно, корисний. А ось висока температура вбиває всі корисні властивості.

А ось молоко , додане до чаю, завадить засвоєнню корисних природних антиоксидантів, які містяться у чаї.

Читайте також:

Картопля відразу буде проростати і гнити: тримайте її подалі від цих продуктів. перелік

Від сигарети відверне: названо прості продукти, які допомагають кинути палити

Ні сивини, ні зморшок: названі продукти, які додають молодість

Жінки будуть від вас у захваті: 5 простих продуктів, які посилюють потенцію