Навіть у найдосвідченішої і уважнішої господині бувають ситуації, коли пригоряє їжа на плиті. Ще б пак, варто відволіктися на телефонну розмову або цікавий телевізійний сюжет, як на дні посуду з'являється темний нагар, який прибрати досить складно. Але, як виявилося, головне – не впадати у відчай, адже каструлю, що пригоріла, можна врятувати!
На щастя, є один чудовий спосіб швидко відчистити каструлю або сковороду з нержавіючої сталі. Все, що потрібно - кілька часточок лимона та вода. Лимонна кислота і кипляча вода видалять прилітаючий наліт, а лимони ще й допоможуть нейтралізувати неприємний "горілий" запах.
Отже, беремо один великий фрукт або два невеликі. Поріжте лимони як вам подобається: кружальцями, часточками, на шість частин чи вісім, не важливо. Викладіть їх на дно каструльки, щоб вони прикрили дно, що пригоріло, і залийте водою, щоб вона закрила дно ємності.
Коли вода охолоне, злийте її та викиньте лимонні часточки. Може залишитися тоненький коричневий шар на дні каструльки. Все, що потрібно зробити — це акуратно почистити його кухонною щіткою. Якщо щось залишилося, то легко відійде.
Як не допустити пригорання каструлі:
План поділу України таки існує: у ГУР сказали, які регіони путін хоче залишити, як "спірні"
Олексій "Позитив" Завгородній зізнався про імена для дітей з Сахневич: "Я за двійнят..."
Забули чи не встигли побілити дерева? Не переживайте, чи є еліх 3 способи захистити сад
На упаковці написано неправильно: скільки рідкого порошку для прання потрібно насправді
- використання оливкової або соняшникової олії (якщо цього вимагає матеріал виробу);
- використовувати каструлі з антипригарним покриттям;
- при випіканні використовувати пергаментний папір;
- додавати сіль над їжу, а олію перед закладкою продуктів;
- уникати пошкодження дна каструлі та її покриття, оскільки пошкоджене покриття автоматично перестає бути антипригарним;
- Не занурювати гарячу каструлю з вогню під холодну воду (покриття від цього деформується і страждають на його властивості);
- ні в якому разі не варто прожарювати посуд з антипригарним покриттям перед першим використанням;
- при перемішуванні допускається використання дерев'яних та силіконових лопаток;
- відразу мийте каструлю, не даючи присохнути залишкам їжі;
- неприпустимо зберігати каструлі з антипригарним покриттям "матрешком";
- для миття використовувати миючі засоби з нейтральним рН.
Читайте також:
Як позбутися тарганів на кухні та в квартирі: народні хитрощі, які перевірені роками
Є на кожній кухні: названо три простих засоби, які швидко видаляють чайний наліт із чашки
Так робили наші бабусі: ці народні засоби допоможуть швидко позбутися харчової молі на кухні.