Навіть у найдосвідченішої і уважнішої господині бувають ситуації, коли пригоряє їжа на плиті. Ще б пак, варто відволіктися на телефонну розмову або цікавий телевізійний сюжет, як на дні посуду з'являється темний нагар, який прибрати досить складно. Але, як виявилося, головне – не впадати у відчай, адже каструлю, що пригоріла, можна врятувати!

На щастя, є один чудовий спосіб швидко відчистити каструлю або сковороду з нержавіючої сталі. Все, що потрібно - кілька часточок лимона та вода. Лимонна кислота і кипляча вода видалять прилітаючий наліт, а лимони ще й допоможуть нейтралізувати неприємний "горілий" запах.

Отже, беремо один великий фрукт або два невеликі. Поріжте лимони як вам подобається: кружальцями, часточками, на шість частин чи вісім, не важливо. Викладіть їх на дно каструльки, щоб вони прикрили дно, що пригоріло, і залийте водою, щоб вона закрила дно ємності.

Поставте каструлю на сильний вогонь та доведіть воду до кипіння. Вона має вирвати п'ять хвилин.

Коли вода охолоне, злийте її та викиньте лимонні часточки. Може залишитися тоненький коричневий шар на дні каструльки. Все, що потрібно зробити — це акуратно почистити його кухонною щіткою. Якщо щось залишилося, то легко відійде.

Як не допустити пригорання каструлі:

Популярні новини зараз

План поділу України таки існує: у ГУР сказали, які регіони путін хоче залишити, як "спірні"

Олексій "Позитив" Завгородній зізнався про імена для дітей з Сахневич: "Я за двійнят..."

Забули чи не встигли побілити дерева? Не переживайте, чи є еліх 3 способи захистити сад

На упаковці написано неправильно: скільки рідкого порошку для прання потрібно насправді

Показати ще
  • використання оливкової або соняшникової олії (якщо цього вимагає матеріал виробу);
  • використовувати каструлі з антипригарним покриттям;
  • при випіканні використовувати пергаментний папір;
  • додавати сіль над їжу, а олію перед закладкою продуктів;
  • уникати пошкодження дна каструлі та її покриття, оскільки пошкоджене покриття автоматично перестає бути антипригарним;
  • Не занурювати гарячу каструлю з вогню під холодну воду (покриття від цього деформується і страждають на його властивості);
  • ні в якому разі не варто прожарювати посуд з антипригарним покриттям перед першим використанням;
  • при перемішуванні допускається використання дерев'яних та силіконових лопаток;
  • відразу мийте каструлю, не даючи присохнути залишкам їжі;
  • неприпустимо зберігати каструлі з антипригарним покриттям "матрешком";
  • для миття використовувати миючі засоби з нейтральним рН.

Читайте також:

Як позбутися тарганів на кухні та в квартирі: народні хитрощі, які перевірені роками

До цього могли здогадатися тільки в СРСР: навіщо у радянських квартирах робили вікно між ванною та кухнею

Є на кожній кухні: названо три простих засоби, які швидко видаляють чайний наліт із чашки

Так робили наші бабусі: ці народні засоби допоможуть швидко позбутися харчової молі на кухні.