Для прискорення та спрощення процесу чищення оселедця достатньо скористатися всього кількома простими предметами, які, ймовірно, у вас є під рукою:
- Оселедець
- Ніж із гострим тонким лезом
- Дошка для нарізування продуктів
- Целофановий або паперовий пакет
Ось кроки, які допоможуть вам легко впоратися із завданням:
- Підготуйте дошку для різання продуктів, покривши її целофановим або паперовим пакетом. Цей хитрий хід заощадить час на миття дошки після чищення оселедця.
- Відріжте голову оселедця, зробіть розріз уздовж живота і позбавтеся нутрощів.
- Промийте оселедець під прохолодною водою, після чого викиньте пакет з дошки.
- Підчепіть хребет і ребра оселедця вказівним пальцем так, щоб під ним опинилися два-три ребра.
- Притисніть зверху хребет великим пальцем і повністю витягніть його з оселедця.
- Відріжте залишки хребта біля хвоста оселедця гострим ножем.
- Розділіть отримане філе на шматочки потрібного розміру відповідно до ваших уподобань.
Ці прості кроки дозволять вам швидко і легко насолоджуватися смаком оселедця без зайвого клопоту.
Читайте також: