Багато людей схильні зберігати всю їжу в холодильнику, не замислюючись, чи потрібно це чи ні. Однак використання холодильника як шафу для зберігання не тільки неефективно, а й може становити небезпеку для здоров'я.
Лікарі радять не зберігати в холодильнику певні продукти, і ось п'ять продуктів, які слід негайно дістати з холодильника:
Приправи.
Низькі температури можуть сприяти виробленню афлатоксинів, які можуть бути шкідливими для печінки. Зберігати приправи в холодильнику немає потреби і це може погіршити їхню якість.
Тропічні фрукти.
Охолодження тропічних фруктів може прискорити їх гниття та сприяти зростанню бактерій. Зберігати ці плоди краще за кімнатної температури.
Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
Варена локшина.
Низькі температури не покращать збереження вареної локшини. Фактично, це може змінити їхню текстуру і зробити їх менш апетитними.
Солоні овочі.
На овочах, консервованих у солі, у холодильнику може легко утворитися пліснява. Найкращою альтернативою буде зберігати їх у сухому прохолодному місці.
Лікарські рослини.
Поміщення лікарських рослин у холодильник може поставити під загрозу їх корисні властивості. Рекомендується зберігати їх у скляній банці в прохолодному місці, уникаючи впливу надлишкової вологи.
Пам'ятаючи про те, як зберігаються певні продукти, люди можуть зберегти їх свіжість і якість, уникаючи потенційних ризиків для здоров'я, пов'язаних з невідповідними умовами зберігання.
Читайте також:
Багато хто повторює цю помилку щодня: з якими продуктами не можна поєднувати каву
Такі раніше продавалися в кожній їдальні: рецепт апетитних ватрушок з сиром та родзинками