Ось уже другий рік Сполучені Штати Америки продовжують підтримувати Україну та обіцяють, що Росія заплатить за всі скоєні злочини. На різних рівнях звучать заяви американських чиновників, що українці змогли завдати непоправної шкоди Чорноморському флоту Росії та завдяки мужності українського народу "втерли носа" армії, яка колись вважалась другою в світі. От тільки у 2024 році через внутрішні політичні суперечки, США все ніяк не можуть прийняти бюджет для допомоги українцям. Президент Байден звернувся до тих, хто може вирішити дане питання.

Так, в ніч проти п’ятниці, 8 березня 2024 року, під час звернення до Конгресу США з промовою "Про стан справ у країні" Джо Байден звернувся до Конгресу США щодо українського питання.

"Я звертаюся до вас у безпрецедентний момент в історії країни", - розпочав свою промову він.

Джо Байден нагадав, що у січні 1941 року Франклін Рузвельт прибув до цієї ж зали, щоб пробудити Конгрес і попередити американський народ, що настав надзвичайний час, коли у світі були атаковані свобода і демократія.

За його словами, нинішня реальність у світі мало чим відрізняється. Президент США Джо Байден заявив, що російський диктатор Путін не планує зупинятися лише на Україні, однак саме українська нація здатна зупинити його "марш" агресії в Європі, якщо її забезпечити необхідною підтримкою.

Байден посилив заклики до Сполучених Штатів продовжувати надавати допомогу Україні, заявивши, що наразі свобода і демократія перебувають під загрозою "як вдома, так і за кордоном".

Популярні новини зараз

Баклажани будуть як на підбір: що потрібно додати до лунки, щоб отримати казковий урожай "синеньких"

Прийде віддати всю зарплату: як хочуть підвищити штрафи за порушення правил військового обліку

Лукашенко обізвав Україну дивним словом і запропонував Заходу оголосити "нічию" з Росією

Вся підготовка - це 5 годин на полігоні, а потім - у пекло на фронт: історія українського воїна, який зник безвісти

Показати ще

Головне із звернення Джо Байдена:

  • "Україна може зупинити Путіна, якщо ми будемо разом з Україною, і надамо Україні необхідну зброю".
  • "Допомога Україні блокується тими, хто хоче відійти від світового лідерства".
  • "Ми не можемо відійти і поставити під удар всю Європу".
  • "Я казав Путіну дуже прості речі: Ми не відійдемо".
  • "Зараз, як я вже говорив раніше, і я маю на увазі це в буквальному сенсі, історія спостерігає за нами. Історія спостерігає за Палатою представників".

Президент вкотре заявив, що Україна просить лише про військову допомогу і зброю, щоб дати відсіч Росії, і ніколи не зверталась до США з проханням про американських військових в Україні.

Читайте також:

Скоро не стане "володаря": переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про переломний момент

Критикував Путіна: раптово зупинилося серце відомого режисера

Скільки українським біженцям платитимуть у Чехії: названо нові суми