Кожній людині на планеті Земля відомо, що ядерна зброя - найнебезпечніша зброя на землі, адже вона неймовірно потужна.

І справді, навіть відносно невеликий конфлікт із застосуванням ядерної зброї може призвести до широкомасштабної загибелі та руйнувань, викликати незліченні страждання та хаос. При цьому довгострокові наслідки ядерної радіації можуть відчуватися протягом багатьох поколінь, викликаючи рак та інші проблеми зі здоров'ям у тих, хто вижив. І якщо одні світові політики схиляються до того, що ядерної зброї всім країнам треба позбутися, то російський Президент Володимир Путін раз у раз шантажує світ цим видом зброї у своїх інтересах.

Так, російське керівництво ось уже два роки намагається привернути до себе увагу за допомогою ядерної зброї і закликає "бити по групі цілей у низці країн, щоб привести до тями втратили розум", коли ситуація розвивається не так, як їм хотілося б.

А днями в Пентагоні взагалі заявили про загрозу для цивільних супутників. Так, представник Пентагону, помічник міністра оборони США з космічної політики Джон Пламб заявив, що Росія активно розробляє протисупутниковий ядерний пристрій "невибіркової" дії для застосування у космосі.

Джон Пламб

За словами Пламба, якщо РФ застосує цю ядерну зброю – низька навколоземна орбіта буде непридатною для використання не менше року через випромінювання ядерного вибуху. При цьому постраждають усі без винятку супутники всіх країн та компаній світу.

Популярні новини зараз

Огірки виростуть солодкими і хрусткими: як правильно посадити насіння, не зіпсувавши їх

Навіть "смужку" показала: відома українська блогерка похвалилася "дорослими фото"

Гігантські, скромні та "віпові": у мережі показали могили легендарних українців. Фото

Показати ще

Нагадаємо, 25 квітня стало відомо, що Росія заблокувала резолюцію Радбезу ООН щодо заборони ядерної зброї у космосі. Тепер багато політиків та експертів упевнені, що Москва "щось приховує" і, можливо, навіть запланувала застосувати ядерну зброю в космосі.

До речі, згідно з підрахунками Федерації американських учених, у 2022 році, дев'ять країн мали більше ніж 12,7 тис. ядерних боєголовок, при цьому 90% ядерної зброї стабільно належить Росії та США.

Читайте також:

Путін уже готовий змінити Шойгу: що відбувається у Кремлі і кого можуть призначити

Путін на це не очікував: ударів по Росії буде набагато більше, що відомо

Депутат Пушкаренко розповів, що після "виборів" президента РФ легітимність Путіна є сумнівною