Якщо вірити агрономам, то гірчать зелені перці, що не дозріли, а червоні і жовті, вирощені без порушення технології, гірчать дуже рідко. І справді, болгарські перці можуть гірчити виключно через помилки у догляді, які виражаються в неправильному поливі та підгодівлі. Так, перець дуже любить рости у вологому ґрунті, а ось при пересиханні землі смак плодів стає неприємним.

Для дорослих рослин до цвітіння при температурі до +25 ° С достатньо поливу 1 раз на тиждень. Після появи плодів – не менше 2-3 разів. На кожен варто витрачати при поливі від 1,5 до 2 л води. У спекотні та сонячні дні зволожувати ґрунт слід 1-2 рази на день. Це дуже важливо, адже від поливу залежить швидкість дозрівання плодів перцю.

До речі, "три кити", на яких базується правильний полив болгарського перцю - це температура води, обсяг та час.

важливо!

  • Поливальна вода має бути завжди теплою, в районі 25°С.
  • Холодною водою поливати перці небажано – кущі перестають рости, а терміни цвітіння та плодоношення відтягуються.

Полив перцю у відкритому ґрунті бажано здійснювати під корінь за мінімальної сонячної активності, щоб уникнути опіків листя.

Крім того, важливо враховувати, що у воді з-під крана багато хлору і шкідливих металів, тому якщо поблизу є ставок/річка/криниця, то краще набирати воду для поливу перцю там.

Популярні новини зараз

Українцям почнуть видавати готівку на оплату комунальних послуг: що потрібно знати

Засяє як новий: чим потрібно почистити душовий шланг від вапняного нальоту

Не потрапіть на прийом: як українців обманюють при оренді квартир

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

Показати ще

До речі, про час поливу (3-ї складової м'ясистого та солодкого врожаю). Якщо перці у відкритому грунті, а на вулиці спека - досвідчені городники зволожують землю до сходу сонця (4-5 ранку) - так вода встигне вбратися в грунт, а промені, що палять, не завдадуть шкоди рослинам.

А ось щоб продовжити захист від усушення ґрунту, допоможе мульчування. Розкидайте скошену траву/тирсу/солому навколо кожного куща відразу після поливу (наступного разу зрошувати грядки можна прямо поверх мульчі).

важливо!

  • Але не забувайте, що крім вологи, земля потребує свіжого кисню, тому іноді потрібно розпушувати ґрунт, а також оновлювати шар мульчі.

Читайте також:

Що треба посадити поряд із болгарським перцем, щоб від урожаю ломилися кущі: секрети городників

Урожай перцю вас здивує: чим його потрібно підгодувати, щоб виріс великим та м'ясистим