Міністр закордонних справ Великобританії Девід Кемерон під час інтерв'ю Reuters взяв на себе значні зобов'язання перед Україною, пообіцявши три мільярди фунтів (3,74 мільярда доларів) як щорічну військову допомогу, заявивши, що Лондон готовий надати «стільки, скільки потрібно».

Він наголосив, що Великобританія не виступає проти застосування зброї всередині Росії, підтримуючи право України на самооборону.

У прямій заяві Кемерон підтвердив право України використовувати зброю, надану Лондоном, для завдання ударів по об'єктах усередині Росії, наголосивши на необхідності захисту України у відповідь на російську агресію. Він запевнив постійну підтримку з боку Великобританії, взявши на себе зобов'язання надавати три мільярди фунтів щороку стільки, скільки це буде потрібно.

Також під час свого візиту до Києва міністр закордонних справ зустрівся із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою та президентом Володимиром Зеленським, підтвердивши солідарність Великобританії з Україною.

Війна в Україні: скрін з відео

Він висловив вдячність за схвалення Конгресом США пакету допомоги на суму 60 мільярдів доларів, наголосивши на його значенні не лише з погляду військової підтримки, а й для підвищення морального духу українського народу.

Популярні новини зараз

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Показати ще

Що стосується потенційного впливу майбутніх президентських виборів у США на підтримку України з її боку, Кемерон відмовився від спекуляцій, наголосивши на важливості роботи з тим, кого американський народ обере своїм президентом.

Він наголосив на необхідності того, щоб союзники забезпечили гарне становище України до листопадових виборів у США, наголосивши на стратегічному підході до підтримки інтересів нашої країни.

Читайте також:

Трамп розповів, чому йому подобається Зеленський: "Ця війна добігла кінця..."

Пашинський матом вилаяв українців і ЗСУ: подробиці скандалу

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах