Міністерство соціальної політики України поширило заяву щодо процедури ідентифікації пенсіонерів, які були вимушеними переселенцями до 24 лютого 2024 року.

За даними відомства, тим, хто не пройшов фізичну ідентифікацію вчасно, виплати буде тимчасово заморожено.

Хоча кошти продовжують зараховуватись пенсіонерам, вони не будуть переведені на банківські картки до завершення процесу ідентифікації. Після успішного проходження процедури ідентифікації вся накопичена сума стане доступною для виведення.

Пенсіонерам, які пройшли цю процедуру у квітні, але ще не отримали свої кошти, у міністерстві запевняють, що виплати будуть зараховані найближчим часом. Однак ті, хто не отримав своїх грошей навіть після ідентифікації, можуть звернутися до Пенсійного фонду за допомогою у вирішенні питання.

Перевірка пенсіонерів, фото: youtube.com

Процес фізичної ідентифікації вимушених пенсіонерів проходив до 31 березня 2024 року, під час якого понад 200 тисяч українців поновили свої дані. Раніше міністерство попереджало, що деякі громадяни можуть мати затримки в отриманні пенсії через необхідність оформлення додаткових документів.

Популярні новини зараз

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Як приготувати лимонну воду для орхідеї, щоб вона постійно цвіла

Буде ще один Майдан, після якого повернеться Крим: внучка відомого мольфара поділилася пророкуванням

Показати ще

У Мінсоцполітики наголосили, що фізична ідентифікація – це стандартна європейська практика, спрямована на забезпечення отримання державних коштів цільовими особами.

Читайте також:

До банку вже можна не йти: хтось із пенсіонерів може пройти перевірку, не виходячи з дому

Усього 5 категорій: хто з українських пенсіонерів може отримати 100% знижку на оплату комуналки

Полковник запасу розповів, скільки насправді одержують військові пенсіонери